RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lansarea mega-rachetei NASA către Lună va avea loc cel mai devreme pe 27 septembrie

Lansarea mega-rachetei NASA către Lună, deja amânată de două ori din cauza unor probleme tehnice, va avea loc nu mai devreme de 27 septembrie, a anunţat luni agenţia spaţială americană, scrie AFP, citată de News.ro.

Acest zbor de testare mult aşteptat al misiunii Artemis 1, fără echipaj la bord, trebuie să verifice racheta SLS (pentru Space Launch System) şi capsula Orion din vârful său în condiţii reale, unde vor sta în viitor astronauţii.

Pentru a obţine undă verde, echipele NASA trebuie să finalizeze cu succes un test de reumplere a rezervorului cu combustibil şi să obţină o derogare specială cu scopul de a evita o re-testarea a bateriilor pe un sistem de distrugere de urgenţă.

Dacă agenţia nu primeşte această derogare, racheta va trebui să se întoarcă în clădirea de asamblare, ceea ce ar reprograma calendarul cu câteva săptămâni.

  

Fereastra de lansare din 27 septembrie se va deschide la 11.37, ora locală, timp de 70 de minute, cu sfârşitul misiunii programat pe 5 noiembrie. O posibilă a doua fereastră este programată pentru 2 octombrie, a spus NASA într-o postare pe blog.

Săptămâna trecută, NASA a spus că speră să poată lansa SLS pe ​​23 sau 27 septembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Redacția

Cinci state membre UE din Europa Centrală şi de Est solicită extinderea embargoului privind importurile de cereale din Ucraina

Redacția

Lituania nu crede în oferta Belarusului de a permite exportul cerealelor ucrainene: „Este o capcană”

Redacția
Încarcă...