RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Lansare de carte în cinstea Mareşalului Prezan! Evenimentul a avut loc de Ziua Armatei Române

Profesori de istorie, elevi păşcăneni şi oficialităţi au fost prezenţi astăzi la o lansare de carte cu ocazia Zilei Armatei Române.  Evenimentul a avut loc la Casa Municipală de Cultură, fiind organizat de conducerea acestei instituţii cu sprijinul Primăriei Paşcani.

 

În cadrul evenimentului au fost prezentate două volume care au în centrul lor pe Mareşalul Prezan – între autoritate şi modestie. Ele au fost scrise de către  general-locotenent (r) dr. Grigore Stamate şi colonel (r) Mihai Hodorogea şi  tipărite de editura Axioma Print București.

  

Constantin Prezan (n. 27 ianuarie 1861, satul Sterianul de Mijloc, comuna Butimanu, plasa Snagov, județul Ilfov, în prezent în județul Dâmbovița – d. 27 august 1943, satul Schineteajudețul Vaslui) a fost unul dintre mareșalii României, erou al Primului Război Mondial.

Constantin Prezan a fost ofițer de carieră, provenit din arma geniu. Și-a făcut studiile de specialitate la școli militare de prestigiu din România și Franța, parcurgând ierarhic toată ierarhia militară, de la sublocotenent la până la general de corp de armată, cel mai înalt grad militar din Armata Regală Română. În anul 1930 i s-a acordat demnitatea onorifică de „Mareșal al României”, ca recunoaștere a meritelor sale pe timpul cât a comandat Armata de Nord și Marele Cartier General. Sursa Wikipedia.

Related posts

Depuneri de coroane la monumentele eroilor și spectacol artistic pe Esplanadă de Ziua Națională (FOTO)

Redacția

Agricultura, o activitate complexă și foarte importantă pentru un tânăr fermier din Ruginoasa, student la USV! (foto)

Carmen Bălăceanu

Medic oftalmolog la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...