RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Alexandru Nemțanu

La 3 zile după Înățarea Domnului, s-a înălțat de la noi și Părintele Iustin Pârvu

Neamul românesc, aflat în derivă, a mai plătit și din puținii galbeni pe care-i mai avea. A plecat din această lume, în viața veșnică, omul care l-a întruchipat pe Hristos într-una din cele mai desăvârșite forme umane care au existat până acum pe pământul românesc.

 

 

  

Iertat să-mi fie subiectivismul în tot ceea ce afirm, însă nu găsesc nici o altă formă de exprimare care să merite așternută pe hârtie atunci când vine vorba despre un om în ochii căruia îl vedeai pe Dumnezeu.

Când am auzit că părintele Iustin Pârvu a trecut la cele veșnice, m-am simțit ca și cum m-a părăsit Duhul Sfânt, acea picătură din divinitate care se află în fiecare dintre noi încă de la naștere și care nu dispare niciodată. Parte a acestei stări se datorează puținei credințe și pervertirii mele ca tânăr ortodox, însă parte se datorează faptului că existența pe Pământ îmi pare acum mai goală fără părintele Iustin. Mai exact, fără rugăciunile Sfinției Sale, care, în nenumărate rânduri, mi-au salvat viața.

Despre viața părintelui și experiențele mele la mănăstirea Petru Vodă, aș vrea să vă mai spun încă un milion de cuvinte, dar nu-l găsesc nici pe primul. Numai speranța tainică ce-mi picură în suflet la gândul că am cunoscut un sfânt în carne și oase la care-am să mă rog de-acum încolo cu și mai multă înflăcărare.

Iar, pentru toți aceia care i-au călcat părintelui măcar o dată pragul, mesajul meu este următorul: neamul are nevoie de noi, de credința noastră, acum mai mult ca niciodată. Îl și aud pe părintele strigând la noi din ceruri, pe versuri de Labiș, cu acea demnitate de mucenic, caracteristică Sinției Sale: „Nu plângeți! Eu zbor chiar dacă albatrosul e ucis…”

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

DAN PURIC e anapoda, s-a îndrăgostit din nou !

Răzvan Grecu

CIOC CIOC! „Doamna carte” ești acasă ?

Răzvan Grecu

Pașcaniul – un paradis înfundat al locurilor de muncă, însă unul cât se poate de real pentru oamenii harnici care nu se dau în lături de la cultivarea pământului

Răzvan Grecu
Încarcă...