NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

KOSAROM creşte spectaculos: a angajat încă 200 de oameni şi pregăteşte ferme noi de 15.000.000 euro

Cel mai important jucător din industria alimentară din Iaşi a angajat în ultimul an 200 de oameni ajungând la un total de 1100 de salariaţi.

Totodată, KOSAROM pregăteşte construcţia mai multor ferme extrem de performante. “E un proiect amplu, similar celui finalizat la Suinprod Roman. Practic vom avea propria creşă de purcei, cu animale alese după criterii extrem de riguroase. Animalele fi crescute conform standardelor UE pentru 2017-2018 , apoi vor fi abatorizate tot la noi, în condiţii la fel de stricte. Investiţia este de circa 2700 euro pe cap de porc”, a anunţat fondatorul KOSAROM, Neculai Apostol.  

Circuitul integrat e baza. Investiţiile au ajuns la 60.000.000 euro

  

 Întreaga idee a acestei investiţii dar şi a celor precedente este circuitul integrat. KOSAROM are propriile creşe de animale, apoi ferme proprii de îngrăşare, propriile fabrici de nutreţuri, propriile abatoare, ba chiar şi o reţea de peste 100 de magazine proprii ori în franciză. “Dacă ai tot lanţul ăsta la dispoziţia ta eşti mai puţin vulnerabil. Piaţa a coborât dramatic dar noi am rămas să facem performanţă, dovada fiind continuarea investiţiilor”, a adăugat Neculai Apostol. El a estimat la peste 60.000.000 euro totalul investiţiilor făcute de grup în unităţile proprii. “Am derulat programe de retehnologizare şi modernizare cum nu am auzit să se facă în altă parte la noi”, s-a lăudat Apostol.

Advertisements

 Chinezii îi fac o curte de un miliard de euro

 Poate cea mai bună dovadă că business-ul KOSAROM e pe cai mari o reprezintă curtea tot mai asiduuă pe care i-o fac diverşi investitori. Cei mai insistenţi sunt nişte chinezi care vor să facă un parteneriat în urma căruia fermele tip KOSAROM să fie extinse la nivelul a măcar jumătate de ţară. Investiţia asiaticilor este gigantică, fiind vorba de aproape 1.000.000.000 euro. 

 Aceşti bani nu i-au luat însă minţile fondatorului KOSAROM: “Noi nu ne grăbim, ne calculăm bine paşii”, spune oficial Neculai Apostol. {jcomments off}

Advertisements

sursa topiasi.ro

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fermierii vor protesta cu tractoarele miercuri, în jurul Parlamentului. Ei acuză „subfinanțarea cronică” a agriculturii

Redacția

Ajutor pentru producătorii locali, loviți de pandemie. Miere de albine şi suc de mere, lângă corn şi lapte

Redacția

S-a închis cea mai mare fabrică de încălțăminte din Târgu Frumos. Întreprinderea „Aurora” a avut 1.500 de angajați și a exportat produse pentru mărci de renume din Italia. Pantofii din piele erau căutați de toată lumea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site