RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis va participa la Consiliul European. Care sunt temele pe care le va aborda România

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, joi și vineri, 27-28 iunie, la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Belgia, potrivit Administrației Prezidențiale. În cadrul reuniunii, șeful statului va sublinia, printre alele, importanța crucială a Mării Negre pentru securitatea regională.

Klaus Iohannis va accentua importanța continuării sprijinului pentru Republica Moldova Foto: EP

Klaus Iohannis va accentua importanța continuării sprijinului pentru Republica Moldova Foto: EP

Potrivit Administrației Prezidențiale, agenda Consiliului European include teme de actualitate, precum situația din Ucraina, securitatea și apărarea Uniunii Europene, situația din Orientul Mijlociu, competitivitatea, fenomenul migrației, Marea Neagră, Republica Moldova şi aspecte legate de amenințările hibride.

  

De asemenea, liderii UE vor continua discuţiile privind noul ciclu instituțional al Uniunii, respectiv numirile la conducerea instituţiilor europene, în urma recentelor alegeri europene. Totodată, membrii Consiliului European vor avea discuţii în vederea adoptării Agendei Strategice pentru perioada 2024-2029 și a Foii de Parcurs pentru reforma internă a UE.

Potrivit sursei citate, referitor la Ucraina, Președintele Klaus Iohannis va reitera necesitatea continuării sprijinului pe toate dimensiunile, cu un accent particular pe asigurarea unui răspuns adecvat la nevoile militare imediate. Totodată, Președintele României va accentua importanța continuării sprijinului pentru Republica Moldova, atât la nivel european, cât și în plan bilateral.

În ce privește domeniul securității și apărării,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Business report ​10 lucruri bune care s-au întâmplat în 2021. Infracțiunile europene comise în România. Sărbători și livratori. Minerii de bitcoini din Iaşi. Cele 27 de tipuri si forme pentru pahare. Părinții care au renunțat la carieră când au realizat că cei mici “nu mai știu să se joace”

Redacția

Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers

Redacția

Cum am ajuns să urâm aplicațiile de întâlniri/ „Este destul de distrugător pentru suflet”

Redacția
Încarcă...