RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea care permitea vânarea urşilor agresivi

Klaus Iohannis consideră că însă că unele dintre dispoziţiile legii sunt neclare, de natură să genereze probleme în aplicare şi, prin urmare, se impun a fi reanalizate de către Parlament. Prin urmare, „revine Parlamentului sarcina de a găsi un just echilibru între protejarea dreptului la viaţă şi integritate fizică a persoanelor, pe de-o parte, şi prevenirea atacurilor săvârşite de către animale sălbatice ce aparţin unor specii protejate, pe de altă parte, prin soluţii legislative care să asigure un climat de siguranţă în comunităţile direct afectate, dar să contribuie şi la protejarea acestor specii”.

De altfel, şeful statului are două seturi de argumente:

1. Potrivit anexei nr. IV la Directiva 92/43/CEE a Consiliului din 21 mai 1992 privind conservarea habitatelor naturale şi a speciilor de faună şi floră sălbatică, ursul brun este o specie protejată, uciderea exemplarelor din această specie fiind posibilă, prin derogare de la obligaţiile de protecţie riguroasă a speciilor protejate, sub rezerva îndeplinirii condiţiilor expres prevăzute la art. 16 din această directivă.

În scopul permiterii unor intervenţii imediate pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora şi prin raportare la legislaţia europeană a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Alexandru Muraru (PNL): CNCD poate fi sesizat în cazul Viktor Orban

Redacția

Euobserver: Împiedicarea visului Schengen pentru România și Bulgaria ajută Federația Rusă / Cum e văzut rolul AUR

Redacția

Viceprimarul Bucureştiului, Stelian Bujduveanu, anunţă noi locuri de parcare în Bucureşti, o creștere de 10% în centru/ Unde vor fi amplasate și câte în fiecare zonă

Redacția
Încarcă...