NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Justiţia americană a suspendat ordinul lui Biden privind obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru zeci de milioane de salariaţi

O curte federală de apel din SUA a suspendat sâmbătă obligaţia de vaccinare introdusă de preşedintele Joe Biden pentru companiile cu peste 100 de angajaţi, pentru a examina potenţiale „grave probleme constituţionale”, relatează Agerpres.

Măsura cerută de preşedintele american impune ca până la 4 ianuarie 2022 zeci de milioane de angajaţi să fie vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să fie testaţi săptămânal.

Anunţată la jumătatea lunii septembrie, această măsură a fost adoptată săptămâna aceasta de executiv şi a fost imediat contestată de urgenţă în instanţă, în special de statul Texas, controlat de republicani care se opun oricărei obligaţii de vaccinare în lupta împotriva pandemiei.

Acesta este, prin urmare, un eşec major pentru Joe Biden, care tocmai a obţinut prima victorie legislativă majoră odată cu adoptarea, vineri, în Congres a planului său de investiţii în infrastructură.

  

În decizia sa, curtea federală de apel pentru Texas a apreciat că reclamanţii „au prezenat argumente care sugerează că există probleme constituţionale şi procedurale grave” cu privire la textul guvernamental. Prin urmare, acesta este „suspendat” în aşteptarea unei examinări de fond de către instanţă.

„Vom putea contesta în instanţă abuzul de putere neconstituţional al lui Biden”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Rusia susține că talibanii au capturat 100 de elicoptere militare rusești, procurate de SUA pentru forțele armate afgane

Redacția

Câinii cu stăpân trebuie microcipaţi până la 1 martie 2014

Redacția

Cristian Ghinea va participa la întâlnirea cu Ursula von der Leyen pentru semnarea PNRR: Premierul mi-a propus să rămân ministru și am refuzat/ Toate zvonurile legate de revenirea în guvern fără refacerea coaliției cu USR PLUS sunt fake news

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site