NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judeţul Iaşi dă 300.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Consiliul Judeţean va sponsoriza construirea Catedralei Mân­tuirii Neamului. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a cerut autorităţilor pu­blice locale sponsorizări pentru con­struirea catedralei.

„Constatăm cu îngrijorare că, în contextul crizei actuale economice, rezultatele colectei naţio­nale s-au diminuat îngrijorător. În aceste condiţii, vă rugăm să acordaţi un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei pentru plata ma­terialelor şi a manoperei necesare lucrărilor la suprastructură în această fază esenţială pentru bunul mers al întregii lucrări“, se menţionează în scrisoarea trimisă consiliilor judeţene şi locale. Pre­şedintele CJ, Cristian Adomniţei, a declarat că va răspunde pozitiv so­licitării patriarhului. „Foarte mulţi ieşeni se îndreaptă spre Dumnezeu pentru ajutor şi mângâiere. Voi da aceşti bani, mai ales că noi am sprijinit foarte mult cultele şi până acum“, a spus Adomniţei.

Acesta a precizat totuşi că suma alocată Catedralei va fi scăzută din banii alocaţi prin bugetul CJ cultelor. Astfel, anul acesta CJ a alocat 1,5 milioane lei pentru lucrările de la Mitropolie, 200.000 lei pentru catedrala de la Paşcani, 200.000 lei pentru bisericile din judeţ şi 300.000 lei pentru Catedrala Ca­tolică. Cei 300.000 lei destinaţi Patriarhiei vor fi scăzuţi din cota Mitropoliei. „Nu mi se pare potri­vit să măresc finanţarea pentru culte. Nu dispunem de foarte mulţi bani, iar necesităţile judeţului sunt mari şi numeroase. Cred că ar trebui să se implice şi Primăria mai mult. Noi dăm două milioane, ei dau 500.000 lei pe an, în con­diţiile în care au venituri de trei ori mai mari decât ale noastre“, a spus Adomniţei. Conform preci­zărilor purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga, la Primărie nu a ajuns încă nicio solicitare de sponsorizare din par­tea Patriarhiei. „Acum nu avem ce spune pe acest subiect. Deocam­dată nu a venit nimic. Când va veni o scrisoare de la patriarh, va fi discutată şi ne vom preciza poziţia atunci“, a spus Buraga.

  

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Pașcaniul versus Roman. Diferența dintre aceste două municipii, în viziunea unui pășcănean

Teona Gherasim

Investițiile masive în localitatea natală a primarului și viceprimarului atrag ironiile opoziției din Consiliul Local

Răzvan Grecu

Primaria Pascani a renegociat contractele cu E.ON

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site