NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Jocurile Paralimpice 2020: A doua medalie pentru România într-o zi: Alex Bologa a câștigat bronzul la judo

Judoka român Alex Bologa a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. El a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.

Bologa (clasa B1), care obţine astfel o nouă medalie de bronz la Jocurile Paralimpice, după cea câştigată în 2016, la Rio, a câştigat prin descalificarea adversarului (clasa B3), după două minute şi 17 secunde din „golden score”, relatează Agerpres.

Bologa l-a învins în sferturile de finală pe japonezul Takaaki Hirai, dar a pierdut semifinala cu azerul Vugar Şirinli, câştigând apoi meciul pentru bronz.

Tot vineri, în concursul de tir cu arcul, la arc recurve individual masculin, Eugen Pătru a ocupat locul 16 (din 31) în proba preliminară, cu 608 puncte.

  

Pe 3 septembrie, în şaisprezecimile de finală, Pătru îl va înfrunta pe americanul Kevin Mather (locul 17, 606 puncte).

Tot vineri, ciclistul Eduard Novak a cucerit argintul în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), pe Velodromul Izu.

Pentru Novak este a patra medalie din palmaresul său paralimpic. Eduard Novak (44 ani) mai are un aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Sportivii pășcăneni de la Long Ho au participat la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do şi Co Vo Dao – seniori care a avut loc la Roman

Redacția

Fotbal Liga 3: CSM Pașcani lanterna roșie a seriei I. Mandric cheltuie, Primăria plătește!

Marius Parteni

Rugbystul pășcănean Ovidiu Cojocariu a punctat în partida cu Belgia

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site