NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

IPS Teofan a urcat Muntele Ceahlau, pentru a oficia hramul Manastirii „Schimbarea la Fata”

La finalul saptamanii trecute (intre 4 si 7 august 2016), Inaltpreasfintitul (IPS) Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de alti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane a urcat, conform traditiei, in zona Neamtului, la Sarbatorile Sfintilor Nemteni si la hramul Manastirii „Schimbarea la Fata” de pe Muntele Ceahlau.

Aici, peste o mie de credinciosii din toata tara, dar si de peste hotare, au luat parte la sarbatorile care au fost prilejuite de rugaciunea cinstirii sfintilor romani Ioan Iacob de la Neamt si Teodora de la Sihla. Cei doi sfinti sunt praznuiti in jurul praznicului Schimbarii la Fata, pe 5, respectiv 7 august. Totul s-a incheiat ieri, cand Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Manastirea Sihastria, unde biserica noua a acestei asezari monahale, inchinata Sfintei Teodora de la Sihla, si-a serbat hramul.

 

„Sa gasim în timpul fiecarei zile momente în care sa ne oprim din iuresul vietii noastre. Sa privim o icoana în fata careia arde candela, sa privim puritatea si bucuria copiilor, sa deschidem si sa citim Sfânta Scriptura, sa ne asezam pentru o clipa în genunchi si sa ne amintim de bunicii nostri, de mormintele lor la care poate nu am fost de multa vreme, sa ne amintim de cei care ne-au facut bine în viata, de profesorii si învatatorii nostri. Facând aceste lucruri, vom constata ca inimile noastre se linistesc. Nu este totdeauna nevoie sa venim pe Muntele Ceahlau, ci este nevoie sa avem Ceahlaul în casele si în apartamentele noastre. Avem nevoie de un locsor unde sa ne retragem si sa meditam la trecerea timpului, cautând sa ne aflam cât mai mult în prezenta lui Dumnezeu”, le-a transmis credinciosilor prezenti, IPS Teofan.

Sursa: bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Coșul de fum neprotejat a mai făcut o victimă. Un bătrân din comuna Cotnari a murit în propria casă

Teona Gherasim

Municipiul Pașcani a pierdut un ofițer din rândul veteranilor de război!

Marius Parteni

Un bărbat izolat într-o casă părăsită a rămas fără alimente

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site