NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: MCV s-a încheiat astăzi pentru România

Președintele Klaus Iohannis a precizat, într-o declarație de presă, că României i-a fost ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare, raportul publicat astăzi de Comisia Europeană fiind ultimul pe această speță.

Președintele Klaus Iohannis FOTO presidency

Președintele Klaus Iohannis FOTO presidency

Astăzi este o zi foarte importantă pentru România, care a făcut un nou pas semnificativ pe calea integrării europene. Mecanismul de Cooperare și Verificare s-a încheiat astăzi pentru țara noastră! Avem, așadar, confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept și s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupției,”a afirmat Klaus Iohannis.

  

Comisia Europeană a confirmat în urmă cu câteva minute, în raportul făcut public, progresul făcut de România în cadrul acestui mecanism, ceea ce înseamnă că îndeplinim recomandările și obiectivele fixate prin MCV, Mecanismul de Cooperare și Verificare, așa cum au fost stabilite la momentul aderării noastre la Uniunea Europeană. Acesta este ultimul raport MCV al Comisiei Europene pentru țara noastră. De acum înainte, România va fi, la fel ca și toate celelalte state membre, monitorizată doar prin intermediul Mecanismului generalizat privind statul de drept”,  a completat șeful statului.

Advertisements

Legile Justiției, semnal al progresului

Advertisements

„Anul acesta,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Liderii PNL şi PSD se ameninţă reciproc cu ruperea Coaliţiei

Redacția

Sălile de păcănele se vor deschide. Care sunt noile reguli

Redacția

LIVE Război în Ucraina, ziua 114: Comisia Europeană, așteptată vineri să ofere Ucrainei statutul de țară candidată la aderare / Marea Britanie găzduiește discuții privind reconstrucția infrastructurilor-cheie din Kiev

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site