RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, discuţii cu secretarul general ONU. Președintele a prezentat sprijinul continuu acordat Ucrainei

Șeful statului a anunțat în urma reuniunii Consiliului European că liderii europeni au avut discuții aprofundate cu secretarul general al ONU privind războiul din Ucraina.

  „În prima zi a reuniunii Consiliului European, împreună cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, am avut discuţii aprofundate despre ultimele evoluţii privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în toate dimensiunile sale, precum şi despre sprijinul continuu al UE pentru Ucraina şi poporul său”, a scris Klaus Iohannis joi, într-un mesaj pe Twitter. 

Potrivit unor surse citate de Agerpres, preşedintele Iohannis a subliniat, la sesiunea cu secretarul general ONU, că „este important să lucrăm mai mult cu Naţiunile Unite şi să explicăm situaţia din Ucraina şi acţiunile Rusiei cât mai multor state pentru că doar prin dialog pot să înţeleagă ceea ce se întâmplă în Ucraina”.

Totodată, președintele României a subliniat în cadrul discuțiilor eforturile făcute de România pentru a sprijini Ucraina şi Republica Moldova şi importanţa coordonării în cadrul Naţiunilor Unite.

  

Iohannis, la Consiliul European

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care au loc la Bruxelles.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Senatul a adoptat un proiect de lege privind interzicerea utilizării maliţioase a tehnologiei şi limitarea fenomenului Deepfake (Falsul Sever) / Amenzi de la 10.000 la 200.000 de lei

Redacția

Un român a fost arestat de DIICOT pentru propagandă teroristă / Care sunt acuzațiile aduse lui Claudiu Adrian Chitiuţă

Redacția

Reacție dură a Germaniei față de Austria: „În loc de o zi bună şi puternică pentru Europa, astăzi avem o zi proastă pentru Europa”

Redacția
Încarcă...