RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investiție de 6,4 kilometri drumuri recepționată astăzi la Cristești

Punct final al unei noi investiții astăzi în comuna Cristești. A fost recepționată lucrarea de modernizare a peste 6,4 kilometri de drumuri comunale din localitate. Este vorba despre o investiție de aproximativ un milion de euro.

 

  

 

Cea mai importantă lungime de drum reabilitată face legătura între Homița și Cristești. Vorbim de o lungime de 2,5 kilometri. Odată cu darea în folosință a acestui sector de drum se crează noi rute de acces către Pașcani – Tătăruși și Drumul European 85.

 

În prezența autorităților locale, angajați ai Primăriei și constructori a fost tăiată panglica pe sectorul de drum cel mai lung. A urmat apoi o slujbă de pomenire.

 

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiții administrația din Cristești a atras fonduri europene. Edilul localității a susținut că a fost preocupat să rezolve în prima fază problema utilităților, mai apoi partea carosabilă.”Mulți au spus că am făcut târziu această investiție, dar important pentru noi a fost să realizăm mai întâi rețelele de canalizare și sistemul de alimentare cu apă. Nu cred că era bine să ne apucăm acum să tăiem asfaltul. Dar sunt unii trepăduși care se pricep mai puțin la administrație. Eu le mulțumesc celor din Primărie pentru implicare și efortul depus, de asemenea constructorilor și proiectanților”, a susținut primarul Constantin Bolohan.

 

Odată cu realizarea acestei investiții rerezentanții administrației locale spun că vor economisi anual în jur de 200.000 lei. Asta pentru că nu vor mai fi nevoiți după căderile masive de precipitații să pietruiască drumurile.

Primăria Cristești încearcă să obțină o finanțare pentru asfaltarea altor 17 kilometri de drum comunal. Conform celor declarate de primar, la finalul lui 2019 aproximativ 90% din drumurile comunale vor fi reabilitate.

Related posts

Iluminat public modern cu bani de la AFM. Iată lista cu străzile din Pașcani ce vor beneficia de investiții!

Marius Parteni

S-a stabilit cine va moderniza drumul Târgu Frumos-Hârlău-Botoșani

Redacția

Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Paşcani-Suceava va fi trimis Guvernului pentru ultimul aviz

Redacția
Încarcă...