RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Industria jocurilor din SUA a raportat al 3-lea an consecutiv cu venituri record

Industria americană de jocurilor de noroc a înregistrat, pentru al treilea an consecutiv, o cifră de afaceri record, atingând suma impresionantă de 66,5 miliarde de dolari în 2023, conform ultimelor rapoarte ale American Gaming Association (AGA). Această realizare marchează o creștere de 10% față de anul precedent, 2022, atunci când veniturile atinseseră pragul de 60,4 miliarde de dolari, cifră care reprezenta deja un progres substanțial în comparație cu suma de 53 de miliarde de dolari, care fusese raportată în anul 2021.

Contribuția decisivă la această creștere istorică a fost adusă de performanțele din ultimul trimestru al anului, care au inclus venituri trimestriale fără precedent, în valoare de nu mai puțin de 17,4 miliarde de dolari. În particular, cazinourile terestre au continuat să prospere, înregistrând o cifră de afaceri record de 49,4 miliarde de dolari în 2023, cu un plus de 3,3% față de anul precedent. Aceste date contrastează cu cele din industria românească de gambling, întrucât pe plan autohton, consumatorii preferă jocul online, informează jocuri-aparate-pacanele.com.

Interesant este că, dintre cele 27 de piețe tradiționale de jocuri din SUA, 19 au raportat maxime istorice în ceea ce privește veniturile anuale.

De asemenea, pariurile sportive au înregistrat o creștere impresionantă, cu un volum de pariuri care a însumat 119,8 miliarde de dolari și venituri de 10,9 miliarde de dolari, ambele reprezentând recorduri absolute în industrie. Aceste cifre au marcat creșteri de 27,8%, respectiv 44,5%, comparativ cu anul anterior.

  

Președintele și directorul executiv al AGA, Bill Miller, a subliniat: „De la experiența tradițională a cazinourilor și până la opțiunile online, cererea adulților americani pentru jocurile de noroc se află la un nivel maxim. Pentru a menține acest impuls, va fi necesar un efort unitar al industriei pentru a combate operatorii ilegali nocivi și pentru a dezvolta inițiative de joc responsabil, în paralel cu creșterea pieței legale – două aspecte asupra cărora AGA este hotărâtă să conducă în 2024.”

Igaming-ul devine din ce în ce mai atractiv în SUA, fiind legal în doar 6 state la ora actuală. Totuși, se așteaptă ca acest număr să crească în viitorul apropiat, sectorul arătând o creștere impresionantă . Veniturile cazinourilor online din SUA au crescut cu 22,9% față de anul anterior, atingând 6,2 miliarde de dolari, aflându-se la o mică distanță față de veniturile generate de pariurile sportive.

Un raport recent, comandat de iDevelopment and Economic Association (iDEA), a demontat temerile că legalizarea igaming-ului ar putea afecta negativ performanțele cazinourilor terestre. Studiul a comparat ratele de creștere trimestriale ale cazinourilor terestre înainte și după introducerea igaming-ului, observând o schimbare pozitivă în creșterea trimestrială în toate cele 6 state analizate.

Prin contrast, în România, majorările exorbitante ale tarifelor percepute de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) pentru licențiere, au început să cauzeze dispariția multor operatori de clasa II, precum și a unor operatori de clasa I.

Related posts

Concert cu Vali Crăciunescu, Adrian Maciuca și Dan Blueman, în Pub La Castani

Oana Cordoneanu

Inspecția pantofilor de primăvară pe care trebuie să îi ai în garderobă

Redacția

Banii aduc fericirea? Află ce spun cercetătorii despre acest subiect

Redacția
Încarcă...