NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Inculpatul Pantazi decide soarta funcționarilor trimiși în judecată în dosarul AgroComplex Lunca

Suspendarea din funcție a funcționarilor publici trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție Iași, în dosarul AgroComplex, ar putea avea loc chiar mâine. Biroul de Resurse Umane din cadrul Primăriei a întocmit documentele, iar ca suspendarea să se producă mai trebuie ca primarul Dumitru Pantazi să pună semnătura pe dispozițiile întocmite în acest sens.

Funcționarii în cauză sunt: Nicoleta Negrescu, Monica Oneață, Mircea Zuzan, Silvia Postolachi, Dana Mahu Marcovschi și Vasile Prisecaru. Direcția Națională Anticorupție a comunicat primarului Dumitru Pantazi, și el inculpat în acest caz, faptul că aceștia au fost trimiși în judecată, iar până la o sentință definitivă trebuie suspendați din funcție.

"Cei de la Resurse Umane au finalizat documentele. Ele se află acum pe masa primarului Dumitru Pantazi. Astăzi nu le poate semna întrucât este plecat la București. Cel mai probabil mâine le va analiza", a susținut viceprimarul Vasile Axinte.

  

Menţionăm că legea prevede suspendare de drept din funcţia deţinută la momentul trimiterii în judecată doar pentru funcţionarii publici, în timp ce aleşii locali sau personalul contractual nu au parte de o astfel de sancţiune până la pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Astfel s-a ajuns în situaţia ca un inculpat, primarul Dumitru Pantazi să fie pus în situația de a semna dispozițiile de suspendarea din funcție  a celor 6 funcționari, coinculpați în dosarul AgroComplex.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Tir blocat în noroi, pe drumul județean ce tranzitează comuna Răchiteni!

Marius Parteni

Consiliul de Administrație al RAGCL și-a desemnat un nou președinte. Laurențiu Costan:”Nu putem lăsa așa mulți oameni fără căldură. Va fi o adevărată criză”

Marius Parteni

Adunarea Generală a Asociaților ARSACIS nu a fost de acord cu redevența stabilită de consilierii locali! Asociația a atacat hotărârea în justiție!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site