NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Inconștiență: încă un minor în comă alcoolică

Teribilism adolescentin, iresponsabilitate și părinți care nu reușesc să-și supravegheze copiii cum trebuie; adăugați ușurința cu care minorii își pot procura alcool în România și rețeta pentru nenorociri e gata. La începutul săptămânii, un tânăr de 14 ani din Târgu Frumos a venit la prieteni în Pașcani, la o petrecere unde s-au servit băuturi alcoolice. Au băut toți, dar el a ajuns în comă alcoolică și a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal

Medicii i-au făcut tratamentele standard – spălături stomacale și perfuzii cu soluție glucozată și cu vitamine. Tânărul și-a revenit și după trei ore a fost lăsat să plece acasă. Medicii care se confruntă cu aceste probleme nu mai știu cum să sensibilizeze publicul la această problemă mult mai gravă decât în aparență.

Advertisements

Pentru tineri, cantitatea de alcool care să-i ducă în asemenea situații nu trebuie sa fie neapărat mare. Dacă beau 100-150 ml de băutură tare, fiind un organism imatur, starea de ebrietate se instalează foarte rapid. Fără discuții, dacă e o cantitate mare de alcool și coma este profundă, se poate solda chiar cu leziuni ireversibile, chiar cu deces. La o cantitate mică și la o comă de gradul I nu sunt probleme deosebite, cu condiția să nu se repete, ca să nu se ajungă la alcoolism”, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, directorul medical al Spitalului Municipal.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Voucherele de 50 de euro pentru alimente vor fi distribuite din 1 iunie

Redacția

Carduri pentru masă caldă oferite bătrânilor. Oamenii nu ştiu cum să le folosească şi nici nu au unde

Redacția

Vezi cum arată Târgul de nunți organizat în noua sală a Hotelui Central (GALERIE FOTO !!!)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site