RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” la Pașcani

„Bursa locurilor de muncă pentru  absolvenţi” va avea loc în data de 28 septembrie 2012 la Pașcani şi se adresează tinerilor din municipiu care au absolvit în acest an liceul sau o facultate.

Evenimentul este organizat de Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă  la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu începând cu ora 9.30.

Agenţia invită toţi agenţii economici interesaţi de această acţiune să-şi prezinte intenţia de participare la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei.

  

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj de o primă  de  încadrare egală valoarea indicatorului social de referinţă (unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, care în acest moment are valoarea de 500 lei), în vigoare la data angajării, dacă se  încadrează cu program normal de lucru şi pentru o perioada mai mare de 12 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) o sumă egală cu 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumă egală cu 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) o sumă egală cu 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la aliniatul precedent pe o perioadă de 18 luni. Agentii economici care vor participa la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” vor avea prilejul sa-si recruteze personalul direct, fara intermediari, in functie de cerintele concrete ale locului de munca pe care il ofera.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bursa Locurilor de Muncă pentru șomerii pășcăneni

Redacția

Pensii mai mari pentru 2.000.000 de români din 2024

Redacția

Două persoane au încercat să se sinucidă în ultimele 24 ore

Răzvan Grecu
Încarcă...