NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Începe procesul şefei de la Cadastru. Un fost funcționar al Primăriei Pașcani a fost trimis și el în judecată


Procurorii DNA Iaşi au obţinut o primă victorie în procesul Narcizei Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual în formă continuată.

Au mai fost trimişi în judecată consilierii Otonel Grunzu (fost angajat al Primăriei Pașcani), Liviu Gabriel Bălţatu, Nicoleta Dolachi Pelin şi Dumitru Daniel Dascălu, pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la această infracţiune, Irina Soficu, atunci contabil şef la OCPI, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi fals intelectual, în formă continuată, şi cinci administratori de firme.

 „Între 23 şi 30 decembrie 2009, Narciza Nedelcu, în calitate de director şi ordonator de credite al OCPI Iaşi, a avizat la plată în mod nelegal mai multe facturi privind contractele de prestări servicii încheiate anterior cu administratorii a cinci firme, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost executate”, au spus procurorii.

Potrivit anchetatorilor, Narciza Nedelcu a întocmit în fals mai mult documente în care a menţionat că lucrările aferente contractelor au fost finalizate. Soficu i-a dat dispoziţie unei subordonate să semneze ordinele de plată şi a aplicat pe propunerile de angajare viza de control financiar preventiv, cu data falsă.

 „Prin achitarea către cei cinci prestatori de servicii a sumei totale de 379.657,24 lei, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a fost prejudiciat”, au mai spus procurorii DNA. La rândul lor, administratorii societăţilor au întocmit în fals facturi fiscale îşi au solicitat plata acestora.

Acum, judecătorii Tribunalului Iaşi au respins excepţiile invocate de apărătorii Narcizei Nedelcu şi ai celorlalţi, au constatat legalitatea sesizării instanţei şi a probelor procurorilor şi au dispus începerea procesului. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

sursa www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Cât a plouat în Paşcani în ultimele şapte luni? Primăria a publicat datele oficiale după care ApaVital va factura apa pluvială

Ema Roman

Linia de cale ferată Adjud-Focșani–Bacău-Roman-Pașcani-Iași va fi modernizată cu fonduri europene

Redacția

ȘEDINȚA CL, 29 SEPTEMBRIE: TAXA DE SALUBRITATE ȘI PATINOARUL AU FOST APROBATE (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site