RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Încă un fost angajat de la CLP Ecoserv concediat abuziv de fostul director Leonar Ursu și-a găsit dreptatea în instanță. Peste 200.000 de lei va primi despăgubiri!

Un nou caz de concediere abuzivă a fost constatat, definitiv, de justiția ieșeană în cadrul societății CLP Ecoserv SRL, ce aparține municipalității pășcănene. Este vorba despre procesul intentat de Daniel Pușcașu, șofer pe autobuzele societății amintite, împotriva deciziei de încetare a contractului individual de muncă semnate de Leonard Ursu în calitatea de director la acea dată a CLP Ecoserv SRL.

Judecătorii au constatat că o prevedere a contractului individual de muncă încheiat în data de 21 septembrie 2020 între Daniel Pușcașu și CLP Ecoserv SRL este ilegală și a constatat nulitatea absolută. Este vorba despre o prevedere la contractul de muncă prin care se stabilea o perioadă de probă pentru respectivul șofer de autobuz, iar în baza acestei prevederi, după 3 luni de zile, contractul fiind încheiat.

De altfel, judecătorii au decis și anularea notificării prin care i s-a adus la cunoștința lui Pușcașu încetarea contractului de muncă și a dispus reîncadrarea sa în muncă și achitarea de către CLP Ecoserv SRL a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat șoferul demis.

În urma acestei decizii a judecătorilor Curții de Apel Iași, CLP Ecoserv SRL va trebui să-i plătească lui Pușcașu peste 200.000 de lei, din care vor fi reținute și plătite către stat contribuțiile la bugetul de stat.

  

Reamintim că, în mandatul lui Leonard Ursu de director al CLP Ecoserv SRL au mai fost alte 3 situații de desfacere a contractelor individuale de muncă, care au fost constatate definitiv de către judecători ca fiind abuzive. Și în aceste 3 cazuri, judecătorii au decis acordarea de despăgubiri și reîncadrarea în muncă a angajaților respectivi.

Suma totală a despăgubirilor plătite de CLP Ecoserv SRL în urma concedierilor abuzive făcute de fostul director Leonard Ursu nu a fost adusă până acum la cunoștința aleșilor locali și nici nu au fost întreprinse demersuri legale pentru recuperarea acestor sume de la cei vinovați de aceste prejudicii.

Related posts

Cererea de finanțare a Municipiului Pașcani pentru construirea de locuințe pentru tineri, prin P.N.R.R. a fost aprobată!

Redacția

Primarului Dumitru Pantazi îi place critica: Cristian Menegon de la Presa Loco va fi noul purtător de cuvânt al Primăriei!

Răzvan Grecu

Apa potabilă va fi întreruptă mâine la mai multe blocuri din zona deal

Marius Parteni
Încarcă...