RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Inca o zi LIBERA, legala, pentru romani: 30 noiembrie, de Sf. Andrei

Deputatii au votat astazi “pentru” initiativa legislativa care prevede ca inca o zi sa fie declarata zi de sarbatoare legala, in care nu se lucreaza. Este vorba despre 30 noiembrie, Sf. Andrei, care va fi de azi inainte zi libera, nelucratoare, anunta stirileprotv.ro.

La sfarsitul anului trecut, Senatul a adoptat tacit propunerea ca Sf. Andrei sa fie sarbatoare legala. Propunerea legislativa pentru completarea Legii 53/2003 – Codul muncii a fost initiata de deputatul Mircia Giurgiu si senatorii Emilian Francu si Liviu Titus Pasca.

Semnatarii proiectului arata, in expunerea de motive, ca declararea zilei de 30 noiembrie ca sarbatoare legala ar fi un act firesc de celebrare a celui care, in calitate de apostol, “a innobilat fiinta nationala a romanilor”, acesta formand in Dobrogea primele comunitati crestine si fiind considerat de Biserica Ortodoxa Romana patronul spiritual al romanilor.

  

Cei trei parlamentari precizeaza ca in Romania exista in acest moment unsprezece zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica – 1-2 ianuarie, 25-26 decembrie, 1 mai, Adormirea Maicii Domnului, prima si a doua zi de Pasti, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Rusalii.

Advertisements

 Acestia subliniaza ca Romania se numara printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare.

Comisia sesizata in fond cu aceasta propunere legislativa, Comisia pentru munca, a intocmit un raport de respingere a initiativei, majoritatea membrilor comisiei apreciind ca diminuarea zilelor lucratoare dintr-un an calendaristic ar determina presiuni asupra bugetului de stat. Termenul de adoptare tacita a acestui proiect a fost miercuri, 23 noiembrie 2011.

Camera decizionala pentru acesta initiativa legislativa a fost  Camera Deputatilor.

Advertisements

La Parlament se afla in circuitul legislativ mai multe initiative privind declararea zilei de 30 noiembrie, in care este sarbatorit Sfantul Apostol Andrei, ca zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

 

sursa stirileprotv.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tradiții și obiceiuri de Paște din Moldova

Redacția

Însoțitorii de zbor dezvăluie cele mai neplăcute 9 gesturi ale pasagerilor

Redacția

Plaje închise în Franța din cauza algelor toxice – doi oameni au murit

Redacția
Încarcă...