NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Înalt Prea Sfințitul Teofan va oficia slujba de sfințire a bisericii de lemn din satul Soci (Video)

Eveniment religios mult așteptat în comuna Miroslovești. Duminică, 19 august 2018, de la ora 07:00 va începe slujba de sfințire a bisericii de lemn din satul Soci.

 Slujba de sfințire va fi oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovineri. Lăcașul de cult poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.

  

 Pregătirile pentru evenimentul din 19 august sunt pe ultima sută de metri. Preotul Romică Siminciuc, cel care a avut de coordonat și implementat acest proiect susținut de mulți alți credincioși, are și o rugăminte la cei care vor participa la slujbă. El le recomandă să poarte costume populare și stegul tricolor.

 Preotul Siminciuc spune că sunt două mari evenimente anul acesta ce trebuie marcate cum se cuvine. Este anul Centenarului Marii Uniri și se împlinesc 74 ani de la cel de-al doilea Război Mondial. „Sunt foarte bucuros că la vârsta mea trăiesc să văd ridicată această biserică. Aici s-au dat mari bătălii”, povestește un Ioan Paiu, în vârstă de 98 ani.

Pe locul unde acum este construit lăcașul de cult, s-a dat în 1944 bătălia de la Pădurea Albă. Conform celor precizate de preotul Siminciuc acolo și-au pierdut viața 500 de soldați. În anul 2013 a fost turnată temelia bisericii, împrejmuit cimitirul și curtea locației. 

Doi ani mai târziu a fost construită biserica din lemn, în stil maramureșean, dar și cu multe elemente moldovenești. Au fost refăcute crucile fiecăruia dintre cei care au pierit și troița mare.     

 {youtube}0dP5ZEbe8cg{/youtube}

Advertisements

Related posts

“Cum a învățat pisicuța să miaune” la Casa de Cultură

Teona Gherasim

Anunt important facut de Guvern pentru toate mamicile

Redacția

Peste 6000 de oameni s-au adunat aseară la zilele Municipiului Pașcani. Pe scenă au urcat Dinu Iancu Sălăjanu, Angelica Flutur, Corina, Hara, Akcent & Lidia Buble & Maxim (FOTO – VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site