RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În spațiu, rușii și americanii au rămas prieteni, mărturisește un astronaut

La aproape o săptămână după întoarcerea sa pe Pământ, astronautul NASA Mark Vande Hei a vorbit despre relația de prietenie dintre astronauții americani și cosmonauții ruși la bordul Stației Spațiale Internaționale, în ciuda opoziției totale dintre cele două țări ale lor față de Ucraina, potrivit AFP.

Mark Vande HeiFoto: NASA

Mark Vande Hei a aterizat în Kazahstan miercurea trecută,adus înapoi de o capsulă rusă alături de doi cosmonauți, Anton Chkaplérov și Piotr Doubrov.

  

Americanul s-a întors de atunci în Statele Unite și a vorbit marți la o conferință de presă la Houston, Texas.

Cosmonauții ruși „au fost, sunt și vor continua să fie prieteni dragi”, a spus el. „Și niciodată nu am avut nicio îngrijorare cu privire la capacitatea mea de a continua să lucrez cu ei”, a adăugat el.

Mark Vande Hei a confirmat că războiul din Ucraina a fost într-adevăr un subiect de conversație la bordul stației spațiale (ISS). Dar discuțiile au fost „în mare parte despre ceea ce au gândit ei despre asta și aș prefera să poată împărtăși ei înșiși acest lucru”, a spus el.

Moscova și Washingtonul sunt parteneri în managementul ISS.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Oltenii sunt optimiști după amânarea deciziei FRF – Argumentele lui Adrian Mititelu

Redacția

Cupa Mondială 2022: Franţa a învins Polonia şi s-a calificat în sferturi. Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria țării

Redacția

Iohannis: Antisemitismul şi discursurile pline de ură îşi croiesc iarăşi drum pe continentul nostru

Redacția
Încarcă...