RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Impozitul pe clădiri ar putea fi majorat cu până la 50%

Impozitul pe clădiri ar putea fi majorat cu până la 50% de la 1 ianuarie anul viitor.

Senatul a adoptat o modificare a Codului fiscal în acest sens, iar acum este aşteptat votul final din Camera Deputaţilor.


Reporter: Alina Stănuţă – ”În timpul dezbaterilor intense din plenul Senatului, parlamentarii majorităţii PSD-PNL-UDMR au explicat că începând cu 2023 cele care pot decide dacă majorează sau nu taxele şi impozitele sunt consiliile locale.


Daniel Fenechiu, liderul de grup al senatorilor PNL: ”În momentul în care plafoanele la care pot fi stabilite impozitele au crescut cu 50%, nu înseamnă că cresc impozitele și taxele locale, înseamnă că consiliile locale pot să decidă în raport de deciziile pe care le iau în organele lor statutare, în raport de nivelul comunei, în raport de prioritățile administrației, să mărească sau să nu mărească. Practic, Parlamentul României nu a mărit nicio taxă locală.”

  

Din opoziție, parlamentarii USR și AUR au criticat inițiativa celor de la putere și au votat împotriva modificărilor.


Anca Dragu, senator USR: ”S-a votat creșterea din pix cu 50% a impozitelor pe proprietate începând cu anul 2023. Românii vor plăti mai mult de 2,8 miliarde de lei pe impozite pe proprietate, conform cifrelor furnizate de Ministerul Finanțelor, ceea ce cumva contravine eforturilor colegilor din PSD, care ne spuneau că nu va fi nici un impact, ba chiar unele impozite vor scădea pe proprietate.”

Documentul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.”

radio romania

Related posts

Mărioara Preutu a demisionat din funcția de director al Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Răzvan Grecu

Primarul Dumitru Pantazi audiat la DNA într-un nou dosar de corupție!

Răzvan Grecu

Gică Zanet, “sforarul” banului public, declarații mincinoase pe marginea proiectului privind împrejmuirea terenului de rugby

Marius Parteni
Încarcă...