RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cum explică reprezentanții ApaVital avaria ce a lăsat orașul fără apă

Șefii operatorului ApaVital au oferit primele explicații după sistarea alimentării de pe 20 septembrie, 2019. Aceasta s-a produs în jurul orelor 17.00, pe conducta de aducțiune realizată de DAC și PSA prin programul ISPA, dată în exploatare în 2009, adică acum aproximativ 10 ani.

 

  

După constatarea apariței scăderii de presiune la intrarea în rezervoarele de înmagazinare a apei de pe raza suburbiei Gâștești, două echipe de angajați ai ApaVital au pornit, una dinspre captarea de la Moțca și cealaltă dinspre rezervoarele de înmagazinare de la Gâștești, pe traseul conductei de aducțiune. Avaria a fost identificată în dimineața zilei de sâmbătă, 21 septembrie 2019, în zona Hăznășeni-Sodomeni, ceea ce a făcut imposibilă utilizarea interconectării realizată în zona Verșeni, aflată în amonte de locul apariției avariei.

După identificarea locului de producere a avariei, au fost mobilizate la fața locului două echipe de câte cinci muncitori, coordonate de un inginer, toate persoanele implicate fiind angajați ai sociețății noastre la Sectorul Operațional Timișești -captări. Au fost implicate utilaje și piese de schimb complexe, dintre care un buldoexcavator, două camioane de cinci tone, un excavator pe șenile și un trailer. Săpătura la locul avariei s-a realizat în primă fază cu buldoexcavatorul, până la adâncimea de 4,5 metri, după care s-a continuat cu excavatorul cu șenile, până la aproximativ opt metri, respectiv până s-a putut pătrunde sub conducta avariată, spărtura fiind în partea de jos a conductei îngropate la aproximativ 6 metri.

Reparația a fost încheiată aproximativ la miezul nopții (21 septembrie 2019), ulterior făcându-se manevrele necesare pentru reluarea alimentării cu apă a rezervoarelor de înmagazinare de la Gâștesti și, de aici, în rețeaua de distribuție a Pașcaniului. Primii clienți au avut apă la robinete în jurul orei 6.30, în dimineața zilei de 22 septembrie 2019.

 

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în cartierul Sodomeni și în comuna Moțca

Redacția

Specialiştii KPMG prezintă noutăţile fiscale la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Declaraţiile fiscale se pot depune în continuare pe hârtie la sediile administraţiilor

Redacția
Încarcă...