NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Împăratul Naruhito al Japoniei vrea să participe la funeraliile Reginei Elisabeta

Împăratul Naruhito al Japoniei intenționează să participe la funeraliile reginei Elisabeta a Marii Britanii, în prima sa călătorie în străinătate de la preluarea succesiunii, a relatat vineri presa japoneză, preluată de Reuters.

Naruhito, împăratul JaponieiFoto: Dreamstime.com

Împărăteasa Masako și-a exprimat, de asemenea, dorința de a participa la înmormântare, iar guvernul japonez organizează călătoria lor, au afirmat NTV, TBS și alte media, citând surse guvernamentale.

  

Împăratul fusese invitat în Marea Britanie de regina Elisabeta în 2020, după ce a urcat pe tron în mai 2019, dar călătoria a fost amânată din cauza pandemiei, potrivit presei.

Advertisements

Regina Elisabeta, care a vizitat Japonia în 1975 pentru a se întâlni cu împăratul Hirohito de atunci, a avut o „mare contribuție” la consolidarea legăturilor Japoniei cu Marea Britanie, a declarat vineri premierul Fumio Kishida.

Împăratul Naruhito, care a studiat la Universitatea Oxford în anii ’80, a fost “profund întristat” de decesul Reginei Elisabeta și a prezentat condoleanțe, a declarat în cursul zilei Agenția Casei Imperiale a guvernului.

Advertisements

Este rar ca un împărat japonez să participe la o înmormântare regală în străinătate. În 1993, fostul împărat Akihito, în prezent împărat emerit,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pricopie: Când dascălul strânge fondul clasei este fraudă

Redacția

Măsuri fiscale propuse de mediul de afaceri: reevaluarea cadrului micro, plafonarea contribuțiilor sociale de sănătate și pensii / Taxa de solidaritate va amplifica inflația

Redacția

97 de milioane de anunțuri publicitare frauduloase cu produse legate de coronavirus au fost blocate de Google și eBay

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site