RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Il Messaggero: România riscă să devină Brazilia Europei

România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile, recordul de 889 de cazuri fiind anunțat sâmbătă, scrie Il Messaggero.

Publicația italiană scrie că această creștere exponențială a numărului de cazuri este îngrijorătoare pentru zona Balcanilor, dar și pentru întreaga Uniune Europeană.

“Oficial, există doar 36.000 de cazuri de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare”, scriu jurnaliștii italieni.

Situația din Balcani

Il Messaggero arată că România este principalul stat din Balcani, atât ca suprafață și economie, precum și ca număr de emigranți și muncitori sezonieri, și adaugă că țara noastră poate deveni o amenințare pentru întregul continent. Potrivit sursei citate, creșterea numărului de cazuri îngrijorează țări precum Italia, Germania și Spania, care au legături economice cu România și găzduiesc mulți muncitori din această țară.

  

După o scădere a numărului de cazuri, care a dus la speranța că epidemia a luat sfârșit, s-a produs o creștere puternică a infectărilor în Balcani, iar România este cea mai afectată țară, mai scrie Il Messaggero.

Jurnaliștii italieni fac referire și la cazul de la Timiș, unde 93 de angajați de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor a crescut în ultimele săptămâni și în Kosovo și Bosnia și Herțegovină, iar cetățenii acestor țări, alături de cei din Serbia, Muntenegru și Macedonia de Nord, nu pot intra în Italia până la finalul lunii iulie.

Peste 530.000 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la începutul epimdemiei în țările din Europa Centrală și de Est, Germania, Austria și Grecia, potrivit OMS. Aproape 20.000 de oameni au murit în această zonă, dintre care 9.084 în Germania, 2.009 în România, 1.618 în Polonia, 1.485 în Ucraina, 711 în Austria, 680 în Moldova și 596 în Ungaria.

Paolo Bonanni, epidemiolog și profesor la Universitatea din Florența, a declarat pentru Il Messaggero că este îngrijorat “în legătură cu noile epidemii din Spania, România, Balcani și Franța”. “Trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos”, a adăugat Bonanni.

Brazilia este devastată de coronavirus

Brazilia se confruntă cu o epidemie gravă de coronavirus, fiind a doua cea mai afectată țară la nivel mondial, după SUA. În prezent, țara sud-americană înregistrează peste 2,1 milioane de cazuri de COVID-19, iar peste 80.000 de oameni au murit.

DIGI24

Related posts

Băieţii deştepţi din Sănătate: Îngrijirile la domiciliu, afacere în familie la Pașcani

Redacția

Nelu Tătaru: „Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun”

Redacția

Demisii în bloc la UPU Bacău, după ce medicul care a tratat studentul întors din China a fost amendat

Redacția
Încarcă...