NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iaşul rămâne fără bazin olimpic!

Iaşul este unul dintre puţinele municipii care nu dispun în acest moment de un bazin de înot.

Ani la rând, părinţii copiilor care practică acest sport au reclamat faptul că sunt nevoiţi să meargă la Roman sau Bacău pentru a face performanţă, problema rămânând nerezolvată în ciuda faptului că edilii au promis finalizarea lucrărilor la bazinul olimpic din zona Grădinari. Situaţia s-ar putea schimba întrucât în ultima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Iaşi, aleşii au adoptat o hotărâre importantă pentru continuarea lucrărilor aferente construirii bazinului olimpic de înot din Complexul „Tudor Vladimirescu” al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi.

Astfel, consilierii au fost de acord cu un schimb de terenuri între imobilul din strada Moşu, nr. 1 (în suprafaţă de 978 metri pătraţi), proprietate privată, cu un imobil echivalent valoric din proprietatea Primăriei Municipiului Iaşi, respectiv imobilul din str. Păcurari, nr.12-18 (în suprafaţă de 900 metri pătraţi).

„Bazinul de înot a fost un obiectiv iniţiat de Ministerul Educaţiei împreună cu Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, pe la începutul anilor ‘90, pe o suprafaţă de teren pusă la dispoziţie de Municipiul Iaşi. Atunci, suprafaţa ocupa câteva hectare, însă ulterior au intrat în vigoare legile proprietăţii, iar împroprietăririle au dus la fragmentarea acelui teren. Investiţia a fost întreruptă pentru că nu era rezolvată problema unor puneri în posesie pe amprenta unei părţi a bazinului deja construită. Universitatea Tehnică nu mai putea continua acest proiect pentru că nu era deţinătorul de drept al terenului, drept urmare, nu putea iniţia un schimb de terenuri cu actualul proprietar, singura şansă de rezolvare a acestei situaţii fiind la Consiliul Local. Acest obiectiv este preluat de la Universitatea Tehnică, condiţia fiind finalizarea lucrărilor, iar finanţarea urmând să fie realizată prin accesarea de fonduri nerambursabile”, a explicat primarul Mihai Chirica.

Vom avea cel mult o sală de înot

Articol integral pe www.ziarulevenimentul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Comisia de analiză a dosarelor ANL funcționează greu. 55 de familii așteaptă să le fie repartizate patru locuințe

Marius Parteni

Dovada că primarul a hotărât de unul singur delegarea serviciilor de apă: un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor îl amenință că va plăti dacă Pașcaniul nu continuă în ARSACIS! (DOC)

Răzvan Grecu

Candidatul PSD propune 5.000 lei de la bugetul local pentru o competiție automobilistică menită “să promoveze obiectivele culturale ale municipiului”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site