NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

DOCUMENT. Ce prevede noua stare de alertă. Este limitat din nou numărul persoanelor care participă la nunți sau înmormântări

Guvernul a adoptat în ședința de luni Hotărârea de Guvern prin care este declarată starea de alertă în baza legii 55/2020, adoptată săptămâna trecută de Parlament. Noua starea de alertă vine cu câteva modificări față de precedenta hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, de vineri. Conform documentului, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, în spații închise, este de 8, după ce CNSU stabilise acest număr la 16, la finalul săptămânii trecute. Circulația în afara localităților se va face doar în baza unei declarații pe propria răspundere.

Descarcă AICI noul model de declarație.

Devine obligatorie purtarea măștii în spațiile publice închise, în transportul în comun și la locul de muncă. Ieșirea din localitate se poate face doar în baza unei declarații pe propria răspundere. Vezi AICI care sunt motivele pentru care puteți părăsi localitatea. Amenzile din perioada stării de alertă sunt cuprinsă între 500 și 15.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor. 

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi are 3 anexe cu măsurile impuse de Guvern. Citește aici Anexa 1Anexa 2 și Anexa 3. Măsurile instituite prin Hotărarea de Guvern adoptată astăzi trebuie aprobate de Parlament în termen de 5 zile.

  

MĂSURI PENTRU DIMINUAREA IMPACTULUI TIPULUI DE RISC

Art.1 – În condițiile art. 5 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri:

  1. Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.
  2. Activitățile de pregătire fizică în cadrul structurilor și bazelor sportive, definite conform Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României pot fi desfășurate numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.
  3. Activitatea instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producției de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a centrelor și/sau a căminelor culturale și a altor instituții de cultură, precum și evenimentele culturale în aer liber și festivalurile publice și private poate fi desfășurată în condițiile stabilite prin ordinul comun alministrului culturii și ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.
  4. Activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele cu caracter privat, pot fi desfășurate în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și art. 71 alin. (2) din Legea 55/2020.
  5. Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului tineretului și sportului sau al ministrului mediului, apelor și pădurilor, după caz.
  6. Se interzice participarea la evenimente private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 8 persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Art.2 – În condițiile art. 5 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 55/2020, se stabilesc următoarele măsuri:

Continuarea pe digi24.ro

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi semnează acte pe genunchi: Proiect de hotărâre greșit în privința desemnării lui Leonard Ursu în conducerea societății de salubrizare! (DOC)

Răzvan Grecu

Incredibil! Primăria nu calculează penalități pentru neplata redevenței de către Apa Vital!

Răzvan Grecu

ApaVital incapabilă să asigure apa pășcănenilor! Iată de ce!

Marius Parteni
Încarcă...