RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Hotel pentru insecte, la Iași (VIDEO)

Păsările nu mai sunt singurii oaspeţi din grădini care se bucură de atenția oamenilor. Acum şi insectele beneficiază de spaţii special amenajate în grădini şi livezi . „Hoteluri de insecte” pot fi întâlnite frecvent în grădinile din Vest, iar acum un astfel de obiectiv poate fi văzut şi în grădina Muzeului „Mihail Sadoveanu” din Iaşi.

Un astfel de „hotel” poate fi construit dintr-un cadru din lemn sau de cărămidă, care se umple cu diverse tipuri de beţe, lemn găurit, bucăţi de pânză, paie, frunze uscate, chiar şi ghivece mici de lut.

 Ce beneficiu aduce un hotel pentru insecte? Scopul hotelului este să ofere un spaţiu de „cazare” şi de înmulţire pentru insectele folositoare, care polenizează florile sau care distrug diverşi dăunători din grădina cu legume sau livadă. Pe lângă faptul că este foarte util, hotelul de insecte poate fi şi decorativ. Important: cazarea se plătește prin muncă voluntară în folosul mediului.

  

{youtube}CQa3yB6hVA8{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 (Sursa: iasitvlife.ro)

Related posts

1 Iunie sărbătorit la școlile din Pașcani (Foto)

Redacția

Primăria va cheltui peste 1 milion de lei pentru ”Sărbătorile Iaşului” / ”Celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie va fi completată de o serie de manifestări cu caracter laic”

Redacția

Patru străzi din Târgu Frumos nu beneficiază de apă până la orele amiezii

Teona Gherasim
Încarcă...