RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hotărârea privind studiul de fezabilitate de la lacul Peștișorul, considerată nelegală, de secretarul Irina Jitaru

Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pașcani adoptată, privind finanțarea unui studiu de fezabilitate în vederea reabilitării și înființării unei zone de agrement în municipiul Pașcani, denumită: “Zonă de agrement Lac Peștișorul” ar putea fi declarată nelegală, de către prefectul județului Iași.

Asta deoarece secretarul general Irina Jitaru a făcut raport de nelegalitate cu privire la adoptarea ei. Conform unor informații din Primărie, Jitaru și-a însușit raportul compartimentelor de investiții și juridic care sublinia faptul că studiul de fezabilitatea ar fi trebuit să se afle pe lista de investiții și să aibă prevăzută finanțare locală sau externă.

Mai mult, hotărârea ar fi trebuit să respecte HG 907/2016 în sensul că pentru a fi aprobat un studiu de fezabilitate mai întâi trebuie făcută o notă conceptuală în baza căreia să fie întocmită mai apoi Documentația de avizare a lucrărilor de investiții.

În lipsa acestui parcurs, funcționariii publici au avizat negati proiectul de hotărâre, iar după aprobarea acestuia Irina Jitaru a întocmit referatul de nelegalitate care va însoți hotărârea către prefect.

  

O altă problemă juridică este aceea că hotărârea, având în vedere că privea bugetul local, ar fi trebuit să fie aprobată cu majoritate absolută, adică cu 10 voturi, majoritatea consilierilor în funcție. Cum vacantarea locurilor de consilier local, în urma demisiei lui Claudiu Bodoașcă și a lui Alexandru Dandu, a fost decisă luni 14 decembrie, rezultă că vineri 11 decembrie, când a fost adoptată această hotărâre majoritatea era de 10 voturi, iar proiectul a obținut doar 9 voturi.

Related posts

Aceasta este turbina eoliana care a scos peri albi șoferilor în trafic. Are 125 de m înălțime, e cea mai înaltă din țară. Mai vin și altele

Redacția

Pantazi îl sacrifică pe Ponta pentru a menține ApaVital la Pașcani

Marius Parteni

Strategia de Dezvoltarea a Pașcaniului expiră! Doar câte obiective, din cele 48 aprobate, au fost realizate în 6 ani! Am pierdut aproximativ 130.000.000 de euro! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...