RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Hotărârea de numire a viceprimarului a fost publicată! Nereguli grave redactate! Opoziția cere demisia secretarului UATM Pașcani!

Pe site-ul Primăriei a fost publicată ieri hotărârea prin care Gabriela Nedelcu a fost desemnată viceprimar.  Este vorba despre HCL 106/2016, un document considerat de opoziție drept ilegal.

 

Încă din preambulul acestei hotărâri se face referire la o serie de acte normative care au stat la baza adoptării acestei hotărâri. Secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru, susține că atunci când s-a ales viceprimarul s-a avut ca reper, printre altele, și art.13 din OG 35/2002, deși această prevedere de lege nu mai este de actualitate. Asta deoarece, ea prevede că viceprimarul ales își pierde în mod automat postul de consilier local, în locul său fiind numit următorul de pe listă.

  

„Alegerea viceprimarului va fi consemnată în hotărârea nr. 5 a consiliului local. Prin aceeaşi hotărâre consiliul local ia act de încetarea mandatului de consilier al viceprimarului, în locul acestuia fiind validat primul supleant aflat pe lista partidului politic, alianţei politice sau a alianţei electorale respective, în situaţia în care conducerea acestora confirmă în scris că persoana în cauză mai este membru al partidului respectiv”, se arată în textul de lege citat de secretarul Irina Jitaru.

Nici consilierii din opoziție nu consideră că alegerea viceprimarului a fost făcută în mod corect. Aceștia au anunțat că vor sesiza prefectura în legătură cu modalitatea în care a fost desemnat viceprimarului. În plus, ei vor ca secretarul UATM Pașcani Irina Jitaru să demisioneze în cazul în care se constată că hotărârea a fost emisă cu încălcarea legii.„Noi, cei din PNL, vom avea o plângere pe care o vom adresa prefectului cu privire la alegerea viceprimarului”,  a declarat Andrei Rîznic, consilier local PNL.

„Dacă se confirmă că această hotărâre a fost adoptată ilegal, doamna secretar Irina Jitaru trebuie să-și dea demisia imediat. Pentru că există suspiciunea că aceasta a acționat așa fiind presată. Și ca să nu mergem mai departe, ar trebui să-și dea demisia”, a acuzat și Sorin Olariu consilier local din partea PMP.

Reamintim faptul la ședința de constituire a Consiliului Local din 24 iunie 2016,  Gabriela Nedelcu a fost singurul candidat la funcția de viceprimar. Ea a obținut în primă fază 9 voturi pentru și tot atâtea împotrivă. Atunci s-a decis organizarea unui alt tur de scrutin, în condițiile în care aceasta candida de una singură.

 

Hotărârea a fost transmisă și către Prefectura Iași care urmează să se pronunțe. 

Related posts

O problemă la sistemul de pompare de la Moțca ar putea lăsa municipiul fără apă potabilă

Răzvan Grecu

Actele de identitate expirate în timpul stării de urgență rămân valabile

Răzvan Grecu

Culturi distruse între Brătești și Sodomeni, de lucrări cuprinse în calendarul realizării investițiilor A7 – A8

Marius Parteni
Încarcă...