NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apa potabilă întreruptă în 12 localități din cauza ploilor

Apa potabilă este întreruptă în acest moment în 12 localități de pe lângă Pașcani din cauza ploilor abundente din ultimele două zile. Încă de la ora 13.00, localităților Strunga, Târgu Frumos, Ion Neculce, Războieni, Bălțați, Mădârjești, Brăiești, Podu Iloaiei, Erbiceni, Dumești, Mogoșești-Siret și Hălăucești li s-au sistat apa.

 

Furnizarea apei potabile va fi reluată imediat ce turbidatea apei va reveni la valorile admise. Aproximativ 8 ore, cetățenii din comunele afectate nu vor dispune de apă potabilă.

  

Precipitațiile consistente înregistrate în perioada 2-3 iunie 2016 în bazinul hidrografic al râului Ozana au determinat antrenarea masivă de aluviuni, ce au condus la o creștere a turbigității cu mult peste limita admisă, în drenul nou al captării de apă Timișești.

În aceste condiții, s-a luat decizia de deschidere a vanelor de descărcare din zona localității Strunga, de pe firul II al aducțiunii Timișești, începând cu vineri 3 iunie 2016, ora 13.00, pentru un interval estimat de 6-8 ore, în funcție de evoluția turbidității”, se arată în comunicatul trimis către Primăria Târgu Frumos.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Taxa de salubrizare nemulțumește cetățenii din suburbii! Primarul promite modificarea hotărârii!

Oana Cordoneanu

Primăria a primit de la Guvern 600.000 de lei. Vor fi cheltuiți pe bunuri și servicii

Răzvan Grecu

Ministrul Agriculturii, invitatul special al „Arenei Culturilor Vegetale” la Târgu Frumos

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site