RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Haos pe aeroport din cauza ceții. Curse anulate sau deviate. Vizibilitate sub 350 metri

Ceaţa a dat peste cap ieri traficul aerian la Iaşi. După ora 9.00, avioanele nu au mai putut ateriza pe Aeroportul Internaţional, vizibilitatea pe pistă fiind sub 350 metri.  

Conform reprezentanţilor aerogării, sub această limită, care e prevăzută de proceduri, doar operatorii aerieni stabilesc dacă se efectuează sau nu aterizarea, chiar dacă pista şi echipamentele aeroportuare sunt funcţionale.

Până ieri după-amiază, cel puţin trei curse spre Iaşi fuseseră anulate (două din Bucureşti şi una din Italia). De asemenea, patru zboruri au fost redirecţionate spre Bacău (două dinspre Bucureşti şi câte unul de la Cluj şi Köln), în timp ce cursa din Londra a fost deviată spre Chişinău, după ce, anterior, operatorul luase în calcul aeroportul din Suceava. O altă cursă, care a pornit din Viena spre Iaşi, s-a întors în capitala Austriei.

  

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, pasagerii care au avut de suferit în urma redirecţionărilor de aeronave au fost transportaţi la Iaşi sau dinspre Iaşi spre celelalte aerogări cu autocare puse la dispoziţie de companiile aeriene.

Pe de altă parte, unii călători care aşteptau ieri la aeroportul ieşean să decoleze spre diverse destinaţii şi-au arătat nemulţumirea legată de faptul că nu au primit în timp util informări cu modificările apărute în orarul de zbor, în condiţiile în care primele informări ale oficialilor aerogării în spaţiul public au venit abia la orele amiezii.

„La Aeroportul Iaşi, echipamentele de apropiere şi sistemul de balizaj au funcţionat normal, însă în condiţii de vizibilitate sub limitele stabilite de proceduri, decizia de a ateriza/decola aparţine operatorului“, au explicat reprezentanţii aerogării problemele apărute în traficul aerian.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

24 Ianuarie: Bijuterii feminine, pasiuni și vicii de altădată – secolele XIX – XX

Teona Gherasim

Serbare în cinstea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza (VIDEO)

Teona Gherasim

Concert de colinde la Pașcani

Ema Roman
Încarcă...