RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Guvernul Coaliției Austerității condamnă Iașul la subdezvoltare! (P)

Dragi ieșeni: Noi, ieșenii, suntem pedepsiți pentru votul nostru. Acesta este motivul pentru care, prin Bugetul de stat pe 2021, județul nostru nu primește nici măcar resursele minime de finanțare pentru nevoile curente. După ce a alocat foarte puțini bani spre deloc pentru infrastructura ieșeană, respectiv cea moldavă, guvernul arată (din nou și din nou!) desconsiderare față de noi toți, ieșenii.

Ca reprezentantul dumneavoastră în Parlamentul României, denunț categoric abuzul fără de margini al acestui Guvern de a refuza orice amendament la buget care ar mai fi adus o minimă echitate și împărțire justă a banilor pentru Iași. Așa-zisele lor dezbateri sunt o mascaradă. Parlamentul este batjocorit și, odată cu el, toți ieșenii și românii.

Proiecte vitale pentru comunitățile noastre– apă, canal, gaze, asfalt, școli, grădinițe, dispensare și multe altele – sunt compromise de o mână de cinici inumani, orbi și surzi la nevoile reale ale oamenilor, care a transformat bugetul României într-o vacă de muls în interes propriu!

Pentru ei și pentru clica încolonată la privilegii și sinecuri, miliardele curg fără număr. Miliarde ascunse, mascate ba în fondul de rezerva al guvernului, la dispoziția primului-ministru, ba capitalul acțiuni generale la ministerul Finanțelor.

  

Astfel, mai nou, guvernul Cîțu & Company a inventat o nou mecanism abject, ce frizează penalul: Anexa 7.03 la bugetul statului prin care se împart bani fără niciun criteriu, doar după bunul plac. O premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare prin care Iașul primește mai puțin decât cel mai mic județ din țară, Covasna. Respectiv, 17 milioane de lei față de 21 milioane lei!

Practic, în această Anexă 7.03 sunt bani alocați DISCREȚIONAR către primarii și președinții de Consilii Județene ai celor 3 partide din Coaliția Austerității voite. Adică un veritabil act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu bani publici către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide.

Ce nevoi ale românilor? Care legi? Ce respect? Ce decență? Ce umanitate?

Toate acestea sunt complet străine de această calamitate care inventează austeritate pentru români, în timp ce se scaldă în banii publici pe care îi împarte discreționar!

Acest Guvern nu este al României și al românilor. Acest Guvern nu este nimic altceva decât un mecanism feroce antioameni și antiromâni!

Deputat PSD de Iași,

Vasile Toma

Related posts

Vom avea Autostradă la Pașcani. Costel Alexe a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru A8 (P)

Redacția

Deputat de Iași Vasile Toma: ”Legislația trebuie să devină funcțională și aplicabilă! Demers pentru stoparea la modul real a aruncării gunoaielor din mașină” (P)

Redacția

Deputat PSD Vasile Toma: Raport de țară: 11- 17 ianuarie 2021

Redacția
Încarcă...