NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Grecia își redeschide plajele. Ce măsuri de protecție vor lua autoritățile

În doar două zile şi Grecia îşi deschide plajele. Evident, atât turiştii, cât şi angajaţii, vor trebui să respecte reguli stricte de distanţare socială, dacă vor să se bucure din nou de plajă. Ce măsuri de protecţie au luat autorităţile de acolo pentru deschiderea sezonul estival.

În primul rând, numărul persoanelor care intră pe plajă va fi înregistrat la intrare. Nu vor avea voie mai mult de 40 de oameni pe o mie de metri pătraţi. Distanţa minimă dintre umbrele va fi de 4 metri, iar sub o umbrelă vor fi maximum două şezlonguri.

Şezlongurile vor fi dezinfectate obligatoriu după fiecare client, iar distanta între două sezlonguri de la diferite umbrele va fi de cel puţin un metru şi jumătate. De asemenea, sporturile de echipă care presupun contact fizic sunt interzise.

În ceea ce priveste cafenelele si barurile de pe plajă, acestea sunt obligate să vândă doar produse ambalate. Iar vânzarea alcoolului este strict interzisă. Şi toţi angajaţii trebuie să poarte măşti.

Pentru economia Greciei redeschiderea plajelor este o urgenţă. Turismul reprezintă 20% din produsul intern brut al ţării şi oferă unul din cinci locuri de muncă. Anul trecut, Grecia a avut de peste trei ori mai mulţi turişti decât întreaga sa populaţie.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Răchiteni (parțial)

Redacția

Sute de copii din Iași trăiesc printre brute. Abuzurile sexuale se întețesc

Redacția

Şomajul în continuă scădere la nivelul judeţului Iaşi

Ema Roman
Încarcă...