RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Gheorghiţă afirmă că zilnic sunt programate circa 9.000-10.000 de persoane pentru vaccinul AstraZeneca

Medicul Valeriu Gheorghiţă anunţă că aproximativ 9.000-10.000 de români se programează zilnic pentru a se vaccina cu serul AstraZeneca. Gheorghiţă afirmă că atunci când au apărut primele discuţii legate de siguranţa acestui vaccin se aştepta ca gradul de încredere să fie mai scăzut, adăugând că “este un lucru foarte bun” faptul că oamenii au încredere în dovezile ştiinţifice şi în deciziile Agenţiei Europene a Medicamentului.

“Eu m-am aşteptat ca nivelul de încredere să scadă chiar mult mai mult decât a fost semnalat în primele zile după ce au apărut acele semnale de evenimente trombo-embolice, însă în momentul de faţă zilnic sunt programate circa 9.000-10.000 de persoane, practic este un grad aproape maximal de ocupare a locurilor în centrele de vaccinare, ceea ce înseamnă că uşor-uşor oamenii îşi recâştigă încrederea şi acest lucru este foarte bun, faptul că avem încredere în datele ştiinţifice şi în recomandările Agenţiei de reglementare de la nivel european”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Potrivit sursei citate, în cursul acestei săptămâni România va primi 160.000 de doze din vaccin Moderna, care vor fi folosite pentru rapel la persoanele care au primit prima doză. Săptămâna viitoare, luni, România va primi alte aproximativ 345.000 de doze de la compania Pfizer şi circa 428.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că în luna aprilie, în total, de la toate cele patru companii care produc vaccinuri avizate în UE România ar urma să primească peste 3,2 milioane de doze, dintre care cel puţin 2 milioane vor fi produse de compania Pfizer. 

  

“Dacă la acest moment suntem la aproape de 1,8 milioane de persoane vaccinate, noi estimăm că la sfârşitul lunii martie, poate un pic trecut de luna martie vom ajunge deja la 2 milioane de persoane şi sperăm ca în cursul lunii aprilie să putem creşte ritmul de vaccinare şi să avem aproape 2 milioane de persoane vaccinate în luna aprilie”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un botoșănean a bătut recordul la băut spirt medicinal. I-a șocat pe medicii de la Urgențe

Redacția

3 localități ieșene au intrat în scenariul roșu

Redacția

Mușcăturile de țânțar, albine și căpușe, deosebit de periculoase! Ce trebuie să faci ca să nu ajungi la spital

Redacția
Încarcă...