NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Gardă aglomerată pentru medicii de la Spitalul Municipal Pașcani

Medicii Spitalului Municipal de Urgență Pașcani au avut o gardă aglomerată în a treia zi a anului 2013, fiind înregistrați 78 de pacienți într-o singură zi.

Zeci de persoane s-au ales cu fracturi după ce au alunecat pe gheața de pe trotuare. Mulți pacienți au spus că nu au avut pe unde să ocolească „patinoarul” în care s-au transformat străzile și trotuarele. Ca în fiecare an, după Sărbătorile de iarnă, indigestiile, traumatismele, fracturile, dar şi excesul de alcool au făcut ca începutul de an să îi prindă pe mulţi pășcăneni pe patul de spital.

 „Au început să se vadă efectele sărbătorilor. În această perioadă crește adresabilitatea care a scăzut în ultimele două săptămâni din decembrie prin obiceiul de a sta de sărbători cu familia și foarte mulți pacienți amână prezentarea la medic. O altă problemă care cauzează adresabilitatea mare este patologia determinată de comportamentul în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost internări pe toate secțiile în spital, în cursul zilei de miercuri împreună cu consultațiile în ambulatoriu au fost 78, număr record de pacienți, internări la toate secțiile. Au predominat traumatismele prin cădere, traumatologia, soldate cu fracturi de membre, și au fost și câteva cazuri de politraumatizați prin agresiune.

  

 O femeie de 66 de ani din Dumbrăvița policontuzionată prin agresiune care a fost internată la chirurgie-ortopedie. Un tânăr de 29 de ani din Mircești policontuzionat prin agresiune cu traumatism cranio-facial, traumatism cranio-cerebral și traumatism cu contuzie toraco-abdominală, a rămas internat la Spitalul Municipal. Un bărbat de 35 de ani din Slobozia politraumatizat prin cădere din căruță. Prezenta traumatism cranio-facial, etilism acut, traumatism toraco-abdominal, care s-a soldat cu un hematom hepatic și a fost transferat la UPU Sf.Spiridon”, ne-a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un bărbat a căzut 12 metri, într-o fântână, după ce s-a legat cu o frânghie de picior, dar nu a asigurat-o de nimic

Redacția

METEO: Se răcește vremea zilele următoare. La Iași vor fi 6 grade Celsius

Redacția

VIDEO: Start în călătoria anului din Iași. Cezar Elisei a pornit pe jos spre mare cu stomacul gol

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site