RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Funeraliile fostului premier Shinzo Abe au loc azi la Tokyo

Funeraliile fostului premier Shinzo Abe au loc la Tokyo, după ce acesta a fost împuşcat mortal vinerea trecută, transmite CNN, citat de news.ro. Slujba de înmormântare a lui Shinzo Abe are loc astăzi la Templul Zojoji din Tokyo – un monument istoric fondat în regiunea Kanto în urmă cu peste 600 de ani şi relocalizat în capitală, aflându-se pe locul actual din 1598.

Shinzo AbeFoto: Twitter

Templul budist, situat în apropiere de Tokyo Tower, a funcţionat cândva ca templu de familie al Shogunatului Tokugawa în timpul perioadei Edo – guvernul militar care a unificat ţara şi a condus Japonia timp de peste 200 de ani.

  

Este un loc semnificativ din punct de vedere cultural şi istoric, care găzduieşte mormintele a şase dintre shogunii Tokugawa, sau conducătorii militari, precum şi ale soţiilor şi copiilor acestora.

Înmormântarea de marţi va fi găzduită de văduva lui Shinzo Abe, Akie Abe, iar participarea va fi limitată la membrii familiei şi la persoanele care au fost apropiate fostului prim-ministru, a relatat postul public de televiziune japonez NHK.

Corpul neînsufleţit al fostului premier japonez asasinat Shinzo Abe va fi transportat de la templul Zojoji din Tokyo la sala funerară Kirigaya pentru incinerare în cursul zilei de astăzi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Ciucă, după discuții cu șefa CE: Valul 5 al pandemiei va ajunge în maxim 3 săptămâni și în România / Rafila: Va dura cel puțin două luni

Redacția

De la caniculă la frig. Există riscul ca România să fie traversată și de un ciclon cu furtuni

Redacția

Măști de protecție importate din China, retrase din spitale pentru că prezintă riscuri pentru sănătate

Redacția
Încarcă...