RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța: Legea împotriva islamului radical a fost adoptată

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat vineri seară, după mai multe luni de dezbateri, o lege controversată care are ca scop să combată islamismul radical şi să ‘întărească principiile republicane’, transmite dpa.

Legea prevede facilitarea dizolvării asociaţiilor care pun la îndoială valorile franceze, luptă împotriva căsătoriilor forţate şi stabileşte pedepse împotriva discursurilor online de ură.

Preşedintele Emmanuel Macron şi guvernul său vor să contracareze influenţa islamului radical acolo unde tinerii sunt cel mai vulnerabili – în anumite moschei, în apropierea şcolilor şi în mediul online.

Macron a anunţat proiectul noii legi în octombrie, când a promis să combată separatismul islamist după o serie de atacuri care au costat vieţile a peste 250 de persoane.

  

‘Ne dotăm cu mijloacele de a lupta împotriva celor care folosesc abuziv religia pentru a pune la îndoială valorile Republicii’, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin. În vreme ce prim-ministrul Jean Castex a subliniat în mod repetat că legea nu este îndreptată împotriva religiei islamice, criticii spun că în ea există elemente care îi dezavantajea

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Menţinuţi în funcţii publice, suspendaţi de la partid: cum mimează partidele sancţionarea liderilor certaţi cu legea

Redacția

Ciolacu susține că România nu se află într-o criză economică: Când am venit la Guvern nu am avut bagheta lui Harry Potter

Redacția

Povestea boxerului care a inspirat filmul “Rocky”. Chuck Wepner, omul care l-a pus la podea pe Muhammad Ali

Redacția
Încarcă...