NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța: Legea împotriva islamului radical a fost adoptată

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat vineri seară, după mai multe luni de dezbateri, o lege controversată care are ca scop să combată islamismul radical şi să ‘întărească principiile republicane’, transmite dpa.

Legea prevede facilitarea dizolvării asociaţiilor care pun la îndoială valorile franceze, luptă împotriva căsătoriilor forţate şi stabileşte pedepse împotriva discursurilor online de ură.

Preşedintele Emmanuel Macron şi guvernul său vor să contracareze influenţa islamului radical acolo unde tinerii sunt cel mai vulnerabili – în anumite moschei, în apropierea şcolilor şi în mediul online.

Macron a anunţat proiectul noii legi în octombrie, când a promis să combată separatismul islamist după o serie de atacuri care au costat vieţile a peste 250 de persoane.

  

‘Ne dotăm cu mijloacele de a lupta împotriva celor care folosesc abuziv religia pentru a pune la îndoială valorile Republicii’, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin. În vreme ce prim-ministrul Jean Castex a subliniat în mod repetat că legea nu este îndreptată împotriva religiei islamice, criticii spun că în ea există elemente care îi dezavantajea

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Parlamentarii au adoptat legea eutanasierii maidanezilor

Redacția

În Tuzla și Saturn sunt plajele care permit cel mai ușor distanțarea socială

Redacția

Trend descrescător al infecțiilor cu noul coronavirus, în judeţul Iaşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site