RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fitch a îngropat și mai tare ratingul Turciei în categoria ”Junk”

Agenţia de rating financiar Fitch a retrogradat Turcia într-o zonă inferioară a categoriei “junk” (-nerecomandat pentru investiţii), justificându-și decizia prin vulnerabilitatea ţării în faţa inflaţiei ridicate, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Istanbul, TurciaFoto: Serkan Senturk/ZUMA Wire/ Profimedia

Fitch a informat că a coborât ratingul suveran al Turciei de la “BB minus” până la “B plus”, adică cu patru trepte sub nivelul “investment grade” (-recomandat pentru investiţii-nr.).

  

În urma acestei decizii, ratingul de ţară al Turciei este la egalitate cu cel al Egiptului şi Bahreinului. În plus, perspectiva asociată ratingului Turciei este una “negativă”, ceea ce înseamnă că o nouă retrogradare este posibilă în perioada următoare.

“Mixul expansionist de politică monetară (care include dobânzi reale negative semnificative) ar putea consolida inflaţia la niveluri ridicate, creşte expunerea finanţelor publice la deprecierea cursului de schimb şi inflaţie şi eventual ar afecta încrederea internă şi realimenta presiunile la adresa rezervelor internaţionale”, a informat Fitch într-un comunicat de presă.

Fitch se aşteaptă ca inflaţia în Turcia să ajungă la 38% la finele lui 2022, şi pe parcursul acestui an rata medie a inflaţiei să fie de 41%, aceasta fiind a doua cea mai ridicată inflaţie înregistrată de toate statele căror

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un număr uriaș de ucraineni consideră că toți rușii sunt responsabili pentru războiul declanșat de Vladimir Putin (sondaj)

Redacția

Fost angajat al Twitter, condamnat în SUA pentru spionaj în favoarea saudiților / Acesta vindea regatului saudit datele personale ale celor care criticau regimul

Redacția

Peste 20 de oameni la înmormântarea unei mame a 17 copii, în zona de carantină din Suceava

Redacția
Încarcă...