NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproape un milion de locuri de muncă, suspendate! Angajații ar putea beneficia de șomaj tehnic

Peste 180.000 de români au rămas fără loc de muncă şi aproximativ 900.000 au contractele suspendate. Potrivit informaţiilor furnizate Ministerul Muncii, domeniile cel mai afectate de criza sunt industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi amănuntul, hoteluri şi restaurante şi construcţii.

Datele îngrijorătoare au fost publicate de Ministerul muncii. Insa guvernul a decis deja ca angajaţii care au contractele de muncă suspendate ar putea beneficia de îndemnizaţia de şomaj tehnic.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le cerea angajatorilor să nu concedieze oameni și că plățile ar urma să fie făcute până în ziua de 15 aprilie. Şomajul tehnic permite societăţilor private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaţilor respectivelor societăţi.

De asemenea, un alt domeniu afectat este si turismul. Referitor la angajații din turism, Federația Patronatelor a solicitat în regim de urgență emiterea unui act normativ pentru stabilirea unui stagiu de cotizație de 8 luni În loc de 12 luni, astfel încât toti salariații din turism care lucrează în unități sezoniere, în mare parte pe litoral, sa poata beneficia de acest somaj.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Comuna desprinsă din Evul Mediu unde singurii salariaţi sunt la primărie: „Noi trăim doar din banii daţi de la Guvern“

Redacția

O tânără gravidă în 6 luni a pierdut sarcina după ce a așteptat ore întregi în corturile de la vama Nădlac

Redacția

Tichetele „Rabla“, decontate până în noiembrie

Redacția
Încarcă...