NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firmele închise de COVID-19 vor fi scutite de la taxa de salubrizare

Societățile comerciale care și-au închis, suspendat sau redus activitatea vor fi scutite de la plata taxei de salubrizare, dacă proiectul PNL de a modifica regulamentul va fi aprobat.

Liberalii pășcăneni au depus acest proiect de hotărâre ieri, la registratura Consiliului Local. Conform documentului, pe perioada stării de urgență, persoanele juridice care nu au avut activitate, nu vor datora plata taxei de salubrizare. De aceeași măsură vor beneficia și restaurantele care funcționează în prezent cu livrări la domiciliu. Aceste unități alimentare vor fi scutite de la plata taxei de salubrizare, calculată la numărul de scaune, urmând să achite doar taxa calculată pe numărul de angajați.

Și angajatorii care au personal ce lucrează de acasă vor beneficia de scutirea acestei taxe, pentru fiecare dintre lucrătorii ce au fost de acord să-și desfășoare activitatea la domiciliu.

„Ieri am depus la registratura Consiliului Local un proiect de hotărâre privind modificarea regulamentului de instituire a taxei de salubrizare. Agenții economici care și-au suspendat activitatea vor fi scutiți de la taxă pentru acea perioadă, iar cei care și-au redus activitatea vor plăti proporțional. Principiul unei taxe este de a se colecta dacă serviciul pentru care este instituită este prestat”, a declarat Claudiu Bodoașcă, consilier local din partea PNL.

Pentru a beneficia de aceste prevederi, persoanele juridice vor trabui să depună la Serviciul de Taxe și Impozite Locale o declarație pe proprie răspundere, iar organul fiscal local va face o regularizare.

Advertisements

Related posts

Un consilier își arată colții pe Facebook

Marius Parteni

Evacuarea Legume S.A. de pe terenul Primăriei pusă sub semnul întrebării! Municipalitatea nu s-a prezentat la proces. Fostul consilier al primarului, Dionisie Afloroaei, avocatul societății conduse de directorul AgroComplex Lunca Pașcani!

Răzvan Grecu

Apa potabilă va fi întreruptă mâine în zona deal

Redacția
Încarcă...