NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Firma Marcel exportă carne de 8.000.000 euro pe an

Compania Marcel din judeţul Iaşi, care deţine atât activităţi de producţie, cât şi de retail, trimite pe pieţele din Anglia, Italia, Spania, Cipru, Belgia, Olanda şi Luxemburg circa 40% din tot ce realizează în fabricile proprii.

„Suntem unul dintre primii mari exportatori de pre­pa­rate din carne şi îndeosebi de tochitură şi mici ai ţării. Livrăm săptămânal 40% din produsele proprii către alte pieţe“, spune Edward Iacob, directorul operaţional al busi­nessului.

Compania are în Italia un partener care îi distribuie pro­dusele în reţelele Auchan şi Carrefour, potrivit repre­zen­tanţilor Marcel. În România cei doi retaileri francezi nu cola­borează cu producătorul român.

  

Compania Marcel din judeţul Iaşi, cu activităţi atât în retail, cât şi în producţia şi procesarea de carne, panificaţie şi legume, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 20 mil. euro, cu aproape 18% mai mari decât în anul anterior. Avansul este pus pe seama reducerii TVA la alimente, pe seama creşterii livrărilor către alte reţele de retail şi pe seama dezvoltării portofoliului de produse.

„Businessul Marcel numără astăzi (…) o fermă de porci Zoosab, două fabrici de preparate din carne Marcel din Ră­chiteni şi Roman, o fabrică de procesare a legumelor şi fruc­telor care funcţionează sub brandul Gospodina, un atelier de panificaţie care realizează pâine artizanală cu seminţe şi car­tofi şi o reţea de 18 magazine proprii.“

sursa www.topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Rabla 2014: Astazi incepe prima etapa – cine poate depune dosare

Redacția

Antreprenorii se pot instrui intensiv, în domeniul comunicării, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Firma unui senator ieşean lasă statul cu „buza umflată”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site