NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Filmare rară în Apuseni. Un lup surprins când devora o căprioară (VIDEO)

Lup (Canis lupus)

#Lup schiop hranindu-se dintr-o caprioara.Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.#ParculNaturalApuseni 🌲🌳🇹🇩 #PentruOameniSiNatura #EvadareDinMediulUrban #RefugiuInNatura #AriiProtejate #Natura2000 #CoservareaBiodiversitatii #Natura #MuntiiApuseni #Transilvania #DescoperaRomania#DescoperaFaunaAPNA #Fauna #ViataSalbatica #Habitate #Fotografie #lup #CanisLupus➡️ www.parcapuseni.ro ⬅️

Publicată de Romsilva-Parcul Natural Apuseni pe Vineri, 20 decembrie 2019

Un lup şchiop a fost filmat cu o cameră amplasată de angajaţi ai Parcului Natural Apuseni, în timp ce se hrănea din cadavrul unei căprioare.

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii de animal sălbatic. El se comportă atât ca vânător cât şi ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Acolo unde lupii au fost exterminaţi, indiferent de motive, a avut loc o prăbuşire a echilibrului ecologic. Acest lucru a făcut necesară reintroducerea sa în multe din ţările care îl eliminaseră.    Lupul mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi. În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră.   Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea – timpul său preferat de vânătoare – cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă. Are o mare rezistenţă la durere şi un mare curaj în luptă. Dar, mai mult decât performanţele fizice, lupul are şi o inteligenţă deosebită. La vânătoare foloseşte felurite tactici, de la strategia de învăluire pe flancuri a prăzii la mânarea treptată către zone închise. De multe ori izbuteşte să observe şi să ocolească capcanele puse pentru el. 

”Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor #Cluj #Bihor şi #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri”, susţin reprezentanţii Parcului.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

A murit omul care apare în una dintre cele mai celebre fotografii din istorie. Avea 95 de ani

Redacția

Mâine este Pomenirea morţilor, MOŞII DE IARNĂ

Redacția

Performanță și premii pentru elevii Colegiului Tehnic C.F. „Unirea” în cadrul concursului național „Ion Ghica Business Contest”

Redacția
Încarcă...