NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fermierii, obligaţi să lucreze terenurile.Va apărea un „Cod al pământului”

Deţinătorii de terenuri vor avea parte de un Cod al pământului care va impune reguli de utilizare a acestora. Intenţia autorităţilor este de a stabili norme care să permită dezvoltarea durabilă, în condiţii de profit maxim rezultat din cultivarea pământului.

Necesitatea unui astfel de cod a apărut după ce mai mulţi ani mari suprafeţe de teren au rămas necultivate. Codul solurilor va fi precum Codul civil sau cel penal, a declarat Petre Daea, preşedintele Comisiei de Agricultură din Senat, marţi, la un seminar pe teme agricole. El a atras atenţia că necesitatea unui astfel de „normativ” a apărut după ce, „până acum un an, în România existau 3 milioane de hectare de teren necultivat. Cam cât cultivă Belgia şi Olanda la un loc”. Potrivit acestuia, prin nelucrarea acestor terenuri, PIB-ul ţării a fost lipsit de un aport de aproximativ 500 milioane de euro.

Advertisements

sursa evenimentul.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fără guvern nou, leul slăbește

Redacția

Administratorul Magazinului ”Ioana”: “Am investit 80.000 lei în acest parc. El este al comunității. Noi nu încasăm nimic”! Primăria se face că nu înțelege!

Marius Parteni

Apostol confirmă indirect evaluarea de 300 milioane euro a grupului KOSAROM și se laudă: ”acum avem credite de peste 30 milioane euro la dobânzi cum nu au nici cei din Vest”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site