RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Fermierii din județ cer redeschiderea târgurilor de animale

Crescătorii de animale din județ solicită autorităților ca de anul acesta să se redeschidă târgurile de animale. Decizia de suspendare a târgurilor a fost luată ca urmare a epidemiei de pestă porcină. Fermierii însă sunt de părere că târgurile îi mai ajutau să vândă din produse sau animale.

„Noi suntem obișnuiți de la părinți, de la bunici să venim la târg cu animalul. Cum să vorbesc cu clientul, prin whatsapp? Să-i arăt junica pe Internet?”, susține M.C, un fermier din zona Erbiceni, care deține o fermă cu 15 vaci de lapte.

O petiție a fost lansată deja pe facebook pe grupul văcarilor din România și a fost semnată de peste o mie de persoane, inclusiv din Iași.

„Fermieri, țărani, gospodari din toata țara, dezamăgiți de decizia guvernului de a închide toate târgurile de animale, cerem redeschiderea lor și puse la loc de cinste. Parte din tradiția noastră milenară, târgurile de animale, oboarele sunt, de asemenea, și locuri de socializare, foarte iubite de muntenii gospodari izolați și de toți locuitorii acestei țări. Multe din orașele țării, comune, poartă numele orașelor-târguri, cum ar fi Târgu Mureș, Târgu Jiu, Târgu Ocna. Prin această petiție cerem redeschiderea lor și punerea în calendarul comercial”, susțin fermierii.

  

sursa www.bzi.ro

Related posts

Iași a aprobat acordarea de ajutor pentru unitățile administrative partenere din Ucraina

Redacția

Consiliului Județean Iași organizează o nouă selecție de proiecte

Redacția

Angajații în DSP-uri din timpul pandemiei rămân în sistemul de sanatate

Redacția
Încarcă...