RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Fierbe lumea interlopă! Ziua Z pentru clanul Corduneanu după zece ani de proces și prescrieri de fapte

La un deceniu de la momentul trimiterii în judecată, justiţia română ar putea pune punct astăzi unuia dintre cele mai ample dosar instrumentate vreodată la Iaşi. Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru astăzi luarea unei decizii în privinţa mai multor membri ai clanului Corduneanu, în dosarul care vizează mai multe activităţi presupus infracţionale comise la începutul anilor 2000.

 „Hăcuit“ deja de prima instanţă de mai multe infracţiuni reţinute prin rechizitoriu, e de aşteptat ca o parte dintre acuzaţii din dosar, 27 la număr, să scape astăzi în ciuda condamnărilor pronunţate de primul complet. Motivul: prescrierea faptelor. Printre cei care ar putea beneficia de prescrieri se numără şi Costel Corduneanu, care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare cu executare. Dosarul clanului Corduneanu a fost finalizat de prima instanţă în primăvara anului 2016, mai mulţi membri ai clanului primind pedepse cu executare. Dosarul a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În total, 27 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar. Metodele de teroare şi de îmbogăţire a clanului, precum şi discuţii detaliate despre modul în care Cordunenii subjugaseră Iaşul erau prezentate în clar în actele de la dosarul instrumentat de DIICOT. În cei zece ani de proces, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors la Iaşi. 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiilor de Prefezabilitate și Fezabilitate necesare construcției Variantei Ocolitoare Iași Est

Redacția

Concurs național de proză ”Mihail Sadoveanu”

Redacția

Crăciun şi Revelion fără zăpadă! Ninsorile vin la jumătatea lunii ianuarie

Redacția
Încarcă...