RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

DGASPC Iași oferă în acest an 75 de locuri de muncă pentru asistenții maternali! Iată care sunt criteriile de eligibilitate

DGASPC Iași recrutează asistenți maternali. Organizatorii proiectului oferă cursuri gratuite, iar salariile sunt extrem de motivante. Anul trecut, multe cereri au fost respinse, pentru că solicitanții nu au întrunit criteriile de eligibilitate.

Prin intermediul proiectului „TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în anul 2019 au fost angajați 45 de asistenți maternali care au primit în grijă 83 de copii. Până la finalul anului 2023, în județul Iași se va realiza extinderea rețelei de asistenți maternali cu 225 de persoane. Totodată, se va realiza formarea profesională continuă a acestora, dar și a asistenților maternali deja existenți în rețeaua Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) lași.

Mulți nu se încadrează în criterii. „Nu au terminat liceul”

Perioada de implementare a proiectului a început anul trecut și se va finaliza în anul 2023. Prin intermediul proiectului, toți asitenții maternali beneficiază de două sesiuni de perfecționare profesională menite să contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale și creșterea calității îngrijirii copiilor, ocrotiți în asistență maternală. Anul trecut, reprezentanții proiectului s-au confruntat cu situații dificile în perioada recrutării.

  

„Printre criteriile de recrutare a potențialilor asistenți maternali se află faptul că acesta trebuie să fie absolvent de studii medii și trebuie cu sau fără diplomă de bacalaureat. Din păcate însă, în mediul rural nu am avut prea multe opțiuni, întrucât un număr mare de persoane nu au absolvit liceul. Totodată, vârsta maximă trebuie să fie în jur de 50 de ani și să aibă maxim doi copii proprii. Anul trecut am primit aproximativ zece cereri pe săptămână. După ce solicitantul trece prin analiza unei comisii, aceștia vor stabili dacă este sau nu eligibil pentru a intra în proiect”, spune Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC.

Salarii motivante

Reprezentanții DGASPC și-au propus ca în anul 2020 să facă 75 de angajări prin proiectul „TEAM-UP– Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Cererile nu întârzie să apară, salariile fiind motivante, iar beneficiile multiple. Din ce în ce mai mulți ieșeni se arată a fi interesați să devină asistenți maternali. Practic, prin creșterea unui copil câștigă mai bine decât un ieșean care merge în fiecare zi la serviciu. Dacă primesc doi copii, salariile sunt extrem de ochioase.

„Un asistent maternal este plătit cu 2.300 de lei pe lună pe copil. Dacă are doi în grijă, primește încă 15 la sută din 2.300 de lei, sau 25% pentru copilul cu handicap. Salariile ofertante fac ca numărul de cereri să crească. Important este să depistăm persoanele eligibile pentru proiect”, adaugă Tiberiu Bantaș.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Traficanţi de cocaină ieşeni şi sud-americani, răfuieli ucigașe în puşcărie la Buenos Aires

Redacția

Accident rutier! Trei maşini au fost implicate (VIDEO)

Redacția

Premieră la “Infecţioase” la Iaşi: s-au internat primii pacienţi non-Covid

Redacția
Încarcă...