NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Femeia scoasă de pompieri din casă este în stare gravă. Anchetă socială în acest caz

Sărăcia, boala și singurătatea își arată formele cele mai crunte. Femeia care a fost scoasă ieri din casă de către pompierii pășcăneni este în stare gravă.

Doina Câtea Bălăceanu, în vârstă de 65 de ani, este internată la Spitalul Municipal Pașcani, secția Pneumologie. Starea sa este gravă, are tuberculoză, și nu cântărește mai mult de 30 de kilograme. Pentru că nu a mai fost văzută de vecini, de o săptămână, aceștia au sunat ieri la 112. La blocul C4, din zona vale, acolo unde locuiește femeia, au sosit mai multe echipaje de la Pompieri, Smurd, Poliție și Ambulanță. Aceasta era prizonieră în propria casă, într-o mizerie greu de imaginat, la limita subzistenței. Pompierii au intrat pe geam, și tot pe acolo au scos bătrâna afară. Nu au putut intra pe ușa de la intrarea în garsonieră, pentru că înăuntru era dezastru, o mizerie de nedescris. 

Astăzi am informat autoritățile locale competente cu privire la acest caz, iar purtătorul de cuvânt al instituției ne-a declarat că se va începe o anchetă socială în acest caz.

”Referitor la situația doamnei, de la blocul C4, au fost informați astăzi colegii de la Asistență Socială despre această situație deosebită. Sunt două variante de lucru:  fie ne autosesizăm noi, sau  ne trimit cei de la spital sesizare, pentru că și unitatea medicală are asistent social . În general când se întâlnesc astfel de situații, ei transmite o solicitate către Asistența Socială din cadrul Primăriei Pașcani, urmând ca noi să facem anchetă socială, să căutăm familia extinsă, și vom vedea dacă va fi nevoie și de ajutorul Gospodăriei Comunale pentru a face curat în locuința bătrânei”, ne-a precizat Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

Un echipaj de la substația de Ambulanță Pașcani a transportat ieri femeia la Spitalul Municipal Pașcani, iar medicii i-au evaluat starea de sănătate. Doina Câtea Bălăceanu nu are copii și nici soț, locuiește de foarte mulți ani singură.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Fetiță cu arsuri la picior de gradul III, după ce a călcat într-o oală cu dulceață luată de pe foc

Răzvan Grecu

Mărturia prietenului care i-a găsit pe soţii Maleon: „Îi așteptam la masă. Mi s-a părut ciudat“

Redacția

Diferenţe dogmatice şi practice între postul la catolici şi cel la ortodocşi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site