RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Facebook este cea mai utilizată reţea de promovare în business

Trei sferturi dintre companiile din România utilizează reţelele sociale pentru promovarea activităţii, printre cele mai utilizate platforme sunt Facebook, LinkedIn şi Twitter. 

În plan local se înregistrează o creştere de 8% pentru YouTube, faţă de procentul la nivel internaţional, de 55%. Din păcate, companiilor le lipseşte o strategie de promovare şi o echipă specializată în acest sens.

Facebook este platforma numărul 1 de comunicare în social media, relevă un studiu întocmit de EY România, dat publicităţii miercuri. Potrivit cercetării, 74% dintre respondenţi foloseau, în 2015, reţelele sociale pentru promovarea companiei, iar reprezentanţii acestora au declarat că plănuiesc să le utilizeze în continuare, procent în creştere, de la 58% în 2014.

  

Cele mai puternice firme din judeţ

În acelaşi timp, 13% dintre cei chestionaţi spun că nu utilizează social media pentru promovare, dar plănuiesc să apeleze la acest mijloc în perioada următoare (procent în scădere de la 28%, în 2014). Rezultatele studiului EY România arată, totodată, că platforma preferată în România, anul trecut, a rămas Facebook cu 92%, în coborâre cu doar un procent faţă de anul anterior. La nivel global, Facebook conduce clasamentul celor mai utilizate platforme, cu 93%.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

 

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Lipseşte strategia de promovare

De asemenea, în România o creştere semnificativă, de 14%, înregistrează şi LinkedIn, care la nivel global este pe locul 3, cu 71%, devansat de Twitter aflat pe locul 2 cu 79%. În plan local tot o creştere de 8% înregistrează YouTube, faţă de procentul la nivel internaţional, de 55%. În România, a doua cea mai mare rată de creştere o înregistrează Instagram de la 7% la 20% (36% la nivel global).

Din punctul de vedere al strategiei unei companii pentru social media, analiza EY România arată că 44% dintre respondenţi susţin că au astfel de iniţiative la nivelul echipei de marketing, iar 21% au această strategie integrată chiar la nivelul întregii companii. Numai 2% dintre cei chestionaţi au spus că au o strategie de promovare pe reţelele de socializare numai la nivelul echipei comerciale, în scădere de la 7%, în 2014. Pe de altă parte, procentul celor care recunosc că nu au încă o strategie cu privire la reţelele de socializare este în creştere de la 27%, în 2014, la 32% anul trecut.

Comunicarea prin social media ocupa, anul trecut, între o oră şi 5 ore din timpul săptămânal de lucru al majorităţii respondenţilor (58%), în creştere de la 54% în 2014, în timp ce pe segmentul cuprins între 6 şi 10 ore se menţine ponderea de 20%. La nivel mondial, o treime (33%) dintre companii comunică prin reţelele sociale în medie între o oră şi 5 ore pe săptămână, 25% între 6-10 ore/săptămânal, respectiv 12% între 11-20 de ore pe săptămână.

Frecvenţa de utilizare a reţelelor de socializare a scăzut semnificativ în ultimul an, în condiţiile în care numai 36% dintre respondenţi au declarat că utilizează social media zilnic, iar 28% o dată la 2-3 zile şi 23% săptămânal.

Conform raportului, 46% dintre departamentele de marketing sunt în topul departamentelor care se ocupă de reţelele de socializare şi, totuşi, 28% dintre cei chestionaţi spun că nu au un departament în cadrul firmei care se ocupă de comunicarea prin reţelele de socializare. 

 

 Sursa: ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Surpriză pe piața de retail. Lidl a inaugurat anul acesta de două ori mai multe magazine decât minimul anunțat inițial

Redacția

Bursa Locurilor de Muncă organizată la Pașcani

Oana Cordoneanu

Ludovic Orban: Dacă școala se va închide din cauza noilor cazuri de COVID, părinții vor primi 75% din salariu pentru a sta acasă

Redacția
Încarcă...